Kategoriler
Blog Kuran'da Geçen İsimler

Nisanur İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?

Nisanur ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu, Nisanur isminin dini anlamı nedir gibi sorulara cevap veriyoruz. Nisanur ismi Kuran’da geçiyorsa hangi sure ve ayetlerde geçtiğine bakalım.

Kur’an-ı Kerim’de Nisanur İsmi

Nisanur isminin Kur’an-ı Kerim’de geçip geçmediğine göz atmadan önce Nisanur isminin anlamına ve detaylı analizine göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Ayrıca bkz: Nisanur İsminin Anlamı ve Analizi

Sponsorlu Bağlantılar

Şimdi Nisanur isimi Kuran’da var mı yok mu bakalım;

Nisanur ismi yaptığımız araştırmalar neticesinde Kuran’da geçmediği görülmüştür. Fakat Nisa ve Nur olarak ayrı ayrı Kuran’da geçmektedir. Nisa ve Nur isimlerinin ayrı ayrı geçtiği ayetler için aşağıdaki örneklere göz atabilirsiniz.

Nisa Suresi 1. Ayet

يَا أَيُّهَا النَّاسُ اتَّقُواْ رَبَّكُمُ الَّذِي خَلَقَكُم مِّن نَّفْسٍ وَاحِدَةٍ وَخَلَقَ مِنْهَا زَوْجَهَا وَبَثَّ مِنْهُمَا رِجَالاً كَثِيرًا وَنِسَاء وَاتَّقُواْ اللّهَ الَّذِي تَسَاءلُونَ بِهِ وَالأَرْحَامَ إِنَّ اللّهَ كَانَ عَلَيْكُمْ رَقِيبًا ﴿١﴾

Yâ eyyuhân nâsuttekû rabbekumullezî halakakum min nefsin vâhidetin ve halaka minhâ zevcehâ ve besse minhumâ ricâlen kesîran ve nisââ(nisâen), vettekûllâhellezî tesâelûne bihî vel erhâm(erhâme). İnnallâhe kâne aleykum rakîbâ(rakîben).

Nur Suresi 40. Ayet

أَوْ كَظُلُمَاتٍ فِي بَحْرٍ لُّجِّيٍّ يَغْشَاهُ مَوْجٌ مِّن فَوْقِهِ مَوْجٌ مِّن فَوْقِهِ سَحَابٌ ظُلُمَاتٌ بَعْضُهَا فَوْقَ بَعْضٍ إِذَا أَخْرَجَ يَدَهُ لَمْ يَكَدْ يَرَاهَا وَمَن لَّمْ يَجْعَلِ اللَّهُ لَهُ نُورًا فَمَا لَهُ مِن نُّورٍ ﴿٤٠﴾

Ev ke zulumâtin fî bahrin lucciyyin yagşâhu mevcun min fevkıhî mevcun min fevkıhî sehâbun, zulumâtun ba’duhâ fevka ba’dın, izâ ahrace yedehu lem yeked yerâhâ ve men lem yec’alillâhu lehu nûren fe mâ lehu min nûr.

Ayrıca bkz: Kur’an-ı Kerim’de Geçen İsimler

Nisanur İsminin Dini Anlamı

Nisanur ismine baktığımız zaman dini açıdan hem Nisa hemde Nur isimlerinden oluştuğunu görüyoruz. Nisanur isminin anlamları aşağıdaki gibidir;

  1. Aydınlık kadın.
  2. Nur yüzlü kadın.

Nisanur isminin Kuran’da geçtiğini düşünüyorsanız bize hangi Sure ve Ayette geçtiğini yorum yaparak bize bildirebilirsiniz.

NOT: Nisanur isminin Kuran’da geçmesi yada geçmemesi bu ismin güzel isim yada kötü isim olduğunu göstermez.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsminin Anlamı Ne Blog