Kategoriler
Blog Kuran'da Geçen İsimler

Abdi İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?

Abdi ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu diye araştırdık. Abdi ismi Kuran’da geçiyorsa hangi ayetlerde geçtiğini ve ne anlama geldiğini öğreneceğiz. Eğer Kur’an-ı Kerim’de geçmiyorsa dini anlamı var mı yok mu göreceğiz.

Abdi İsmi Kuran’da Geçer Mi?

Abdi ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu diye kapsamlı bir araştırma yaptık. Abdi ismi Kur’an-ı Kerim’de geçer mi diye bakmadan önce Abdi isminin anlamını, analizini ve Abdi ismi hakkında detaylı bilgileri öğrenmek için aşağıdaki linki tıklayın.

Ayrıca bkz: Abdi İsminin Anlamı ve Analizi

Sponsorlu Bağlantılar

Peki Abdi ismi Kuran’da geçiyor mu?

Yaptığımız incelemeler sonucunda Abdi isminin Kuran-ı Kerim’de geçtiğini gördük. Peki Abdi ismi Kuran’da hangi sure ve ayetlerde geçiyor? Yada Kuran’da geçen anlamları neler? İşte bütün bu bilgiler ve ayetlerin Arapça yazılışı, latince yazılışı ve Türkçe meali aşağıdaki gibidir;

Bakara 23. Ayet

”Bismillahirrahmanirrahim”

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

Eğer kulumuza indirdiğimizden kuşku duyuyorsanız, o zaman ona denk bir sure getirin. Allah’tan başka bütün yardımcılarınızı da çağırın. Eğer doğru söyleyen kimselerseniz.
وَإِن كُنتُمْ فِي رَيْبٍ مِّمَّا نَزَّلْنَا عَلَى عَبْدِنَا فَأْتُواْ بِسُورَةٍ مِّن مِّثْلِهِ وَادْعُواْ شُهَدَاءكُم مِّن دُونِ اللّهِ إِنْ كُنْتُمْ صَادِقِينَ
Ve in kuntum fi reybin mimma nezzelna ala abdina fe’tu bi suretin min mislihi, ved’u şuhedaekum min dunillahi in kuntum sadıkin.

İsra 1. Ayet

Kulunu, ayetlerimizden gösterelim diye, Mescid-i Haram’dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa’ya bir gece yürüttü. Ki O sübhandır. Her Şeyi Duyan’dır, Her Şeyi Gören’dir.
سُبْحَانَ الَّذِي أَسْرَى بِعَبْدِهِ لَيْلاً مِّنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الأَقْصَى الَّذِي بَارَكْنَا حَوْلَهُ لِنُرِيَهُ مِنْ آيَاتِنَا إِنَّهُ هُوَ السَّمِيعُ البَصِيرُ
Subhanellezi esra bi abdihi leylen minel mescidil harami ilel mescidil aksallezi barekna havlehu li nuriyehu min ayatina, innehu huves semiul basir.

Kehf 1. Ayet

Sponsorlu Bağlantılar

Bütün övgüler, kuluna kitabı indiren ve ona hiçbir eğrilik koymayan Allah’a aittir.
الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي أَنزَلَ عَلَى عَبْدِهِ الْكِتَابَ وَلَمْ يَجْعَل لَّهُ عِوَجَا
El hamdulillahillezi enzele ala abdihil kitabe ve lem yec’al lehu ıveca.

Ayrıca bkz: Kur’an-ı Kerim’de Geçen İsimler

kuranda geçen isimler, isim, isminin anlamı ne, kız isimleri, kuranda geçen erkek isimleri

Abdi İsminin Dini Anlamı Var Mı?

Abdi isminin dini anlamı var mı yok mu yada Kuran’da Abdi ismi geçtiği ayetlerde hangi anlamlara geliyor göz atalım;

  1. Kullukla, kölelikle ilgili.
  2. Kulluk eden ve itaat eden.

NOT: Bir ismin Kuran-ı Kerim’de geçmesi yada geçmemesi o ismin güzel bir isim olup yada olmadığını göstermez. Çünkü Kuran’da geçen nice isimler var ki Allah’ın lanetlediği insanların isimleridir (Örneğin; Firavun, Nemrut vb) . Nice isimlerde var ki cennetin ziynetidirler (Örneğin; Fatma, Hüseyin vb.).

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsminin Anlamı Ne Blog