Aden İsminin Kuran’da Geçtiği Ayetler
Aden ismi yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de yer alıyor mu diye bakmadan önce Aden isminin anlamını öğrenmek, detaylı analizini yapmak ve ilginç bilgiler öğrenmek isteyenler aşağıdaki linke tıklayabilirler.
Ayrıca bkz: Aden İsminin Anlamı ve Analizi
Aden isimi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu?
Aden isminin Kuran’da geçtiğini yaptığımız detaylı incelemeler sonucunda görmüş olduk. Arapça kökenli bir isim olan Aden isminin, Kur’an-ı Kerim’de hangi ayetlerde geçtiğine bakalım;
Hud Suresi 60. Ayet
”Bismillahirrahmanirrahim”
بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Ve utbiû fî hâzihid dunyâ la’neten ve yevmel kıyâmeti, e lâ inne âden keferû rabbehum, e lâ bu’den li âdin kavmi hûd(hûdin).
Ve şu dünyada da lânete uğratıldılar, kıyamet gününde de. Bilin ki hiç şüphe yok Âd, Rablerine karşı kâfir oldu; bilin, uzaklık Hûd’un kavmi Âd’a.
Furkan Suresi 38. Ayet
Ve âden ve semûdâ ve ashâber ressi ve kurûnen beyne zâlike kesîrâ(kesîren).
Âd’ı da helâk ettik, Semûd’u da, Ress ashâbını da ve bunların arasında daha birçok soyları da.
Ankebut Suresi 38. Ayet
Ve âden ve semûde ve kad tebeyyene lekum min mesâkinihim, ve zeyyene lehumuş şeytânu a’mâlehum fe saddehum anis sebîli ve kânû mustebsırîn(mustebsırîne).
Ve Âd’le Semûd’u da helâk etmiştik ve gerçekten de yerlerinden apaçık anlamaktasınız ve Şeytan, onların yaptıklarını, bezemişti kendilerine ve gerçeği gördükleri halde yoldan çelmişti onları.
Necm Suresi 50. Ayet
Ve ennehu ehleke âdenil ûlâ.
Ve şüphe yok ki odur önceden gelip geçen Âd’ı helâk eden.
Ayrıca bkz: Kur’an-ı Kerim’de Geçen İsimler

Aden İsminin Dini Anlamı Var Mı?
Aden isminin dini açıdan bir manası var mı yada Kuran’da geçen ayetlerde ne anlama geldiğine göz atalım.
- Ad kavmi.
NOT: Aden isminin Kuran’da geçmesi yada geçmemesi bu ismin güzel isim yada kötü isim olduğunu göstermez. Örneğin Hüseyin ve Zeynep ismi Kuran’da geçmez ancak çok güzel isimlerdir. Örneğin Firavun ve Nemrut gibi isimler Kuran’da geçer ama çok kötü isimlerdir.