Kategoriler
Blog

Ata İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?

Ata ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu diye araştırdık. Ata ismi Kuran’da geçiyorsa hangi ayetlerde geçtiğini ve ne anlama geldiğini öğreneceğiz. Eğer Kur’an-ı Kerim’de geçmiyorsa dini anlamı var mı yok mu göreceğiz.

Ata İsmi Kuran’da Geçer Mi?

Ata ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu diye kapsamlı bir araştırma yaptık. Ata ismi Kur’an-ı Kerim’de geçer mi diye bakmadan önce Ata isminin anlamını, analizini ve Ata ismi hakkında detaylı bilgileri öğrenmek için aşağıdaki linki tıklayın.

Ayrıca bkz: Ata İsminin Anlamı ve Analizi

Sponsorlu Bağlantılar

Peki Ata ismi Kuran’da geçiyor mu?

Yaptığımız detaylı araştırmaların ardından Ata isminin Kuran-ı Kerim’de hiçbir ayette geçmediğini gördük. Ata ismi Türkçe kökenli bir isim olması nedeniyle Kuran’da geçmesi de söz konusu olamaz.

Ayrıca bkz: Kur’an-ı Kerim’de Geçen İsimler

kuranda geçen isimler, isim, isminin anlamı ne, kız isimleri, kuranda geçen erkek isimleri

Ata İsminin Dini Anlamı Var Mı?

Ata isminin anlamlarını incelediğimiz vakit herhangi bir dini anlamı olmadığını gördük. Biz de sizlere Ata isminin genel olarak ne anlamlara geldiğini açıklayalım.

  1. Baba.
  2. Dedelerden ve büyük babalardan her biri.
  3. Kişinin geçmişte yaşamış olan büyükleri.

Ata isminin Kuran’da geçiyor diyorsanız yorum yaparak bize yazın. Biz yaptığımız incelemelerde bu ismin Kuran’daki hiçbir ayette geçmediğini gördük. Fakat yanılıyor olabiliriz. Bu yüzden Ata isminin Kuran’da hangi Sure ve Ayette geçtiğini bize bildirin ki biz de yaptığımız hatadan dönelim.

NOT: Bir ismin Kuran-ı Kerim’de geçmesi yada geçmemesi o ismin güzel bir isim olup yada olmadığını göstermez. Çünkü Kuran’da geçen nice isimler var ki Allah’ın lanetlediği insanların isimleridir (Örneğin; Firavun, Nemrut vb) . Nice isimlerde var ki cennetin ziynetidirler (Örneğin; Fatma, Hüseyin vb.).

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsminin Anlamı Ne Blog