Baran İsminin Kuran’da Geçtiği Ayetler Var Mı?
Baran ismi yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de yer alıyor mu diye bakmadan önce Baran isminin anlamını öğrenmek, detaylı analizini yapmak ve ilginç bilgiler öğrenmek isteyenler aşağıdaki linke tıklayabilirler.
Ayrıca bkz: Baran İsminin Anlamı ve Analizi
Baran isimi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu?
Yaptığımız incelemeler sonucunda Baran isminin Kuran-ı Kerim’de yer almadığını gördük. Arapça kökenli bir isim olmayan Baran ismi, Türkçe ve Farsça kökenli bir isimdir. Bu nedenle Kuran’da geçme ihtimali de bulunmuyor.
Ayrıca bkz: Kur’an-ı Kerim’de Geçen İsimler
Baran İsminin Dini Anlamı Var Mı?
Baran ismini kontrol ettiğimizde dini açıdan herhangi bir anlamı olmadığını gördük. Baran isminin genel olarak anlamları ise aşağıdaki gibidir;
- Varan, ulaşan.
- Yüce, ulu.
- Yağmur. Mevsim-i Baran, yağmur mevsimi. (Farsça)
Eğer bizim yanıldığımızı düşünüyorsanız ve Baran isminin Kuran’da geçtiğini düşünüyorsanız, bize Kuran’da hangi Sure ve Ayette geçtiğini yorum yaparak bildirin, bizde yanlışımızı düzelterek yazıyı yeniden güncelleyelim.
NOT: Baran isminin Kuran’da geçmesi yada geçmemesi bu ismin güzel isim yada kötü isim olduğunu göstermez. Örneğin Hüseyin ve Zeynep ismi Kuran’da geçmez ancak çok güzel isimlerdir. Örneğin Firavun ve Nemrut gibi isimler Kuran’da geçer ama çok kötü isimlerdir.