Kategoriler
Blog

Çağıl İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?

Çağıl ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu diye inceledik. Çağıl ismi Kuran’da geçiyorsa hangi ayetlerde geçtiğini ve anlamlarını sıralayacağız. Çağıl ismi Kur’an-ı Kerim’de geçmiyorsa dini anlamı var mı yok mu bakacağız.

Çağıl İsmi Kuran’da Var Mı? Hangi Ayetlerde Geçer?

Çağıl ismi İslam dininin kutsal kitabı Kur’an-ı Kerim’de geçiyor mu geçmiyor mu diye bakacağız. Ancak öncesinde Çağıl isminin anlamını, ayrıntılı analizini ve Çağıl ismi hakkında ilginç bilgileri öğrenmek isteyenler için aşağıdaki linki paylaşalım.

Ayrıca bkz: Çağıl İsminin Anlamı ve Analizi

Sponsorlu Bağlantılar

Şimdi gelelim Çağıl isminin Kuran’da geçip geçmediğine;

Kuran-ı Kerim’de yaptığımız araştırmalar neticesinde Çağıl isminin herhangi bir ayette yer almadığını gördük. Zaten Çağıl ismi Arapça kökenli değil, Türkçe kökenli bir isim olduğu için Kuran’da geçen isimlerden birisi olamaz.

Ayrıca bkz: Kur’an-ı Kerim’de Geçen İsimler

kuranda geçen isimler, isim, isminin anlamı ne, kız isimleri, kuranda geçen erkek isimleri

Çağıl İsminin Dini Anlamı Var Mı?

Çağıl isminin anlamlarına baktığımızda herhangi bir dini anlam içermediğini gördük. O zaman Çağıl isminin genel olarak anlamının ne olduğuna göz atalım;

  1. Çağ ile ilgili.
  2. Çakıl taşı.
  3. Su sesi.
  4. Çağla.

Çağıl isminin Kuran’daki ayetlerin herhangi birisinde geçtiğini düşünüyorsanız ve bizim yanıldığımıza inanıyorsanız bizi uyarmalısınız. Çağıl isminin Kuran’da hangi Sure ve Ayette geçtiğini yorum yaparak bize bildirebilirsiniz. Biz de tekrar kontrol ettikten sonra yazıyı güncelleriz.

NOT: Çağıl isminin güzel bir isim olması yada kötü bir isim olması, Çağıl isminin Kuran’da geçip geçmemesi ile alakalı değildir. Nice kötü isimler var ki Kuran’da geçer (Örneğin; Firavun, Nemrut vb) ve nice güzel isimler var ki Kuran’da geçmez (Örneğin; Fatma, Hasan, Hüseyin vb.).

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsminin Anlamı Ne Blog