Kategoriler
Blog Kuran'da Geçen İsimler

Çılga İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?

Çılga ismi Kuran’da var mı yok mu diye merak edenler için araştırdık. Çılga isminin Kuran’daki anlamını ve dini anlamını detaylı bir şekilde inceliyoruz. Kuran-ı Kerim’de Çılga isminin hangi sure ve ayetlerde geçtiğini öğrenelim.

Çılga İsminin Kuran’da Geçtiği Ayetler

Çılga ismi yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de yer alıyor mu diye bakmadan önce Çılga isminin anlamını öğrenmek isteyenler aşağıdaki linke tıklayabilirler.

Ayrıca bkz: Çılga İsminin Anlamı ve Analizi

Sponsorlu Bağlantılar

Çılga isimi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu?

Yaptığımız incelemeler sonucunda Çılga isminin Kuran-ı Kerim’de yer almadığını gördük. Arapça kökenli bir isim olmayan Çılga ismi, Türkçe kökenli bir isimdir. Bu nedenle Kuran’da geçme ihtimali de bulunmuyor.

Ayrıca bkz: Kur’an-ı Kerim’de Geçen İsimler

Çılga İsminin Dini Anlamı Var Mı?

Çılga ismini kontrol ettiğimizde dini açıdan herhangi bir anlamı olmadığını gördük. Çılga isminin genel olarak anlamları ise aşağıdaki gibidir;

  1. Giresun yöresinde “küçük ark, su yolu” anlamındadır.
  2. Sivas yöresinde “tarla, bağ ve yoncalık gibi yerlerin kenarındaki ince yol” anlamındadır.
  3. Çankırı yöresinde “yemeni üzerine bağlanan ince kumaş parçası” anlamındadır.
  4. Kırgızca’da “iplik iplik akan akarsu” anlamındadır.

Eğer bizim yanıldığımızı düşünüyorsanız ve Çılga isminin Kuran’da geçtiğini düşünüyorsanız, bize Kuran’da hangi Sure ve Ayette geçtiğini yorum yaparak bildirin, bizde yanlışımızı düzelterek yazıyı yeniden güncelleyelim.

NOT: Çılga isminin Kuran’da geçmesi yada geçmemesi bu ismin güzel isim yada kötü isim olduğunu göstermez. Örneğin Hüseyin ve Zeynep ismi Kuran’da geçmez ancak çok güzel isimlerdir. Örneğin Firavun ve Nemrut gibi isimler Kuran’da geçer ama çok kötü isimlerdir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsminin Anlamı Ne Blog