Kategoriler
Blog Kuran'da Geçen İsimler

Enhar İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?

Enhar ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu diye inceledik. Enhar ismi Kuran’da geçiyorsa hangi ayetlerde geçtiğini ve anlamlarını sıralayacağız. Enhar ismi Kur’an-ı Kerim’de geçmiyorsa dini anlamı var mı yok mu bakacağız.

Enhar İsmi Kuran’da Var Mı? Hangi Ayetlerde Geçer?

Enhar ismi İslam dininin kutsal kitabı Kur’an-ı Kerim’de geçiyor mu geçmiyor mu diye bakacağız. Ancak öncesinde Enhar isminin anlamını, ayrıntılı analizini ve Enhar ismi hakkında ilginç bilgileri öğrenmek isteyenler için aşağıdaki linki paylaşalım.

Ayrıca bkz: Enhar İsminin Anlamı ve Analizi

Sponsorlu Bağlantılar

Şimdi gelelim Enhar isminin Kuran’da geçip geçmediğine;

Enhar ismini araştırdığımızda Kuran’da geçtiğini görmüş olduk. Arapça kökenli bir isim olan Enhar ismi, hangi surelerde ve ayetlerde geçiyor? Aşağıda Enhar isminin Kur’an-ı Kerim’de hangi ayetlerde geçtiği ve hangi anlamlar ile kullanıldığını gösterelim.

Bakara 25. Ayet

”Bismillahirrahmanirrahim”

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

وَبَشِّرِ ٱلَّذِينَ ءَامَنُوا۟ وَعَمِلُوا۟ ٱلصَّٰلِحَٰتِ أَنَّ لَهُمْ جَنَّٰتٍ تَجْرِى مِن تَحْتِهَا ٱلْأَنْهَٰرُ ۖ كُلَّمَا رُزِقُوا۟ مِنْهَا مِن ثَمَرَةٍ رِّزْقًا ۙ قَالُوا۟ هَٰذَا ٱلَّذِى رُزِقْنَا مِن قَبْلُ ۖ وَأُتُوا۟ بِهِۦ مُتَشَٰبِهًا ۖ وَلَهُمْ فِيهَآ أَزْوَٰجٌ مُّطَهَّرَةٌ ۖ وَهُمْ فِيهَا خَٰلِدُونَ
Ve beşşirillezîne âmenû ve amilûs sâlihâti enne lehum cennâtin tecrî min tahtihel enhâr(enhâru), kullemâ ruzikû minhâ min semeretin rızkan kâlû hâzellezî ruzıknâ min kabl(kablu) ve utû bihî muteşâbihâ(muteşâbihan), ve lehum fîhâ ezvâcun mutahharatun ve hum fîhâ hâlidûn(hâlidûne).
İman edip salih ameller işleyenlere, kendileri için; içinden ırmaklar akan cennetler olduğunu müjdele. Cennetlerin meyvelerinden kendilerine her rızık verilişinde, “Bu (tıpkı) daha önce (dünyada iken) bize verilen rızık!” diyecekler. Hâlbuki bu rızık onlara (dünyadakine) benzer olarak verilmiştir. Onlar için orada tertemiz eşler de vardır. Onlar orada ebedî kalacaklardır.

Ali İmran 15. Ayet

۞ قُلْ أَؤُنَبِّئُكُم بِخَيْرٍ مِّن ذَٰلِكُمْ ۚ لِلَّذِينَ ٱتَّقَوْا۟ عِندَ رَبِّهِمْ جَنَّٰتٌ تَجْرِى مِن تَحْتِهَا ٱلْأَنْهَٰرُ خَٰلِدِينَ فِيهَا وَأَزْوَٰجٌ مُّطَهَّرَةٌ وَرِضْوَٰنٌ مِّنَ ٱللَّهِ ۗ وَٱللَّهُ بَصِيرٌۢ بِٱلْعِبَادِ
Kul e unebbiukum bi hayrın min zâlikum, lillezînettekav inde rabbihim cennâtun tecrî min tahtıhel enhâru hâlidîne fîhâ ve ezvâcun mutahharatun ve rıdvânun minallâh(minallâhi), vallâhu basîrun bil ıbâd(ıbâdi).
De ki: “Size, onlardan daha hayırlısını haber vereyim mi? Allah’a karşı gelmekten sakınanlar için Rableri katında, içinden ırmaklar akan, içinde ebedî kalacakları cennetler, tertemiz eşler ve Allah’ın rızası vardır.” Allah, kullarını hakkıyla görendir.

Ayrıca bkz: Kur’an-ı Kerim’de Geçen İsimler

kuranda geçen isimler, isim, isminin anlamı ne, kız isimleri, kuranda geçen erkek isimleri

Sponsorlu Bağlantılar

Enhar İsminin Dini Anlamı Var Mı?

Enhar isminin dini anlamının olup olmadığına yada Kuran’da geçtiği ayetlerde hangi anlamlara geldiğine bakalım;

  1.  Irmaklar, nehirler, çaylar.

NOT: Enhar isminin güzel bir isim olması yada kötü bir isim olması, Enhar isminin Kuran’da geçip geçmemesi ile alakalı değildir. Nice kötü isimler var ki Kuran’da geçer (Örneğin; Firavun, Nemrut vb) ve nice güzel isimler var ki Kuran’da geçmez (Örneğin; Fatma, Hasan, Hüseyin vb.).

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsminin Anlamı Ne Blog