Kategoriler
Blog

Erdem İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?

Erdem ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu diye inceledik. Erdem ismi Kuran’da geçiyorsa hangi ayetlerde geçtiğini ve anlamlarını sıralayacağız. Erdem ismi Kur’an-ı Kerim’de geçmiyorsa dini anlamı var mı yok mu bakacağız.

Erdem İsmi Kuran’da Var Mı?

Erdem ismi İslam dininin kutsal kitabı Kur’an-ı Kerim’de geçiyor mu geçmiyor mu diye bakacağız. Ancak öncesinde Erdem isminin anlamını, ayrıntılı analizini ve Erdem ismi hakkında ilginç bilgileri öğrenmek isteyenler için aşağıdaki linki paylaşalım.

Ayrıca bkz: Erdem İsminin Anlamı ve Analizi

Sponsorlu Bağlantılar

Şimdi gelelim Erdem isminin Kuran’da geçip geçmediğine;

Kuran-ı Kerim’de yaptığımız araştırmalar neticesinde Erdem isminin herhangi bir ayette yer almadığını gördük. Zaten Erdem ismi Arapça kökenli değil, Türkçe kökenli bir isim olduğu için Kuran’da geçmesi de söz konusu olamaz.

Ayrıca bkz: Kur’an-ı Kerim’de Geçen İsimler

Erdem İsminin Dini Anlamı Var Mı?

Erdem isminin dini anlamının olup olmadığına bakalım;

  1. Ahlakın övdüğü iyilikçilik, acıma, alçak gönüllülük, yiğitlik, doğruluk gibi niteliklerin genel adı, fazilet.

Erdem isminin genel olarak anlamının ne olduğuna göz atalım;

  1. Maharet, hüner.
  2. Usta gemici.
  3. İnsanın ruhsal yetkinliği.

Erdem isminin Kuran’daki ayetlerin herhangi birisinde geçtiğini düşünüyorsanız ve bizim yanıldığımıza inanıyorsanız bizi uyarmalısınız. Erdem isminin Kuran’da hangi Sure ve Ayette geçtiğini yorum yaparak bize bildirebilirsiniz. Biz de tekrar kontrol ettikten sonra yazıyı güncelleriz.

NOT: Erdem isminin güzel bir isim olması yada kötü bir isim olması, Erdem isminin Kuran’da geçip geçmemesi ile alakalı değildir. Nice kötü isimler var ki Kuran’da geçer (örneğin Firavun, Nemrut vb) ve nice güzel isimler var ki Kuran’da geçmez (örneğin Fatma, Hasan, Hüseyin vb.).

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsminin Anlamı Ne Blog