Kategoriler
Blog Kuran'da Geçen İsimler

Fatma İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?

Fatma ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu, Fatma isminin dini anlamı nedir gibi sorulara cevap veriyoruz. Fatma ismi Kuran’da geçiyorsa hangi sure ve ayetlerde geçtiğine bakalım.

Kur’an-ı Kerim’de Fatma İsmi

Fatma isminin Kur’an-ı Kerim’de geçip geçmediğine göz atmadan önce Fatma isminin anlamına ve detaylı analizine göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Ayrıca bkz: Fatma İsminin Anlamı ve Analizi

Sponsorlu Bağlantılar

Şimdi Fatma isimi Kuran’da var mı yok mu bakalım;

Fatma ismi yaptığımız araştırmalar neticesinde Kuran’da yer almadığı görülmüştür. Fatma ismi Arapça kökenli bir isim olmasına rağmen Kur’an-ı Kerim’de yer almamaktadır.

Ayrıca bkz: Kur’an-ı Kerim’de Geçen İsimler

Fatma İsminin Dini Anlamı

Fatma ismi yaratılmış kadınların en üstünü olan ve Peygamber Efendimizin Hz. Muhammed’in (s.a.a) kızının ismidir. Ayrıca Fatma isminin anlamları aşağıdaki gibidir;

  1.  Kesilmiş, ayrılmış. (Hz. Muhammed (saa): Allah kıyamette Fatıma ve Fatıma’nın soyundan gelenleri cehennem ateşinden ayırmış, kesmiştir.)
  2. Hz. Resulullah (saa) buyurdu ki; “Ey Fatıma! Seni neden Fatıma diye adlandırdım biliyor musunu? Dedim ki; Ya Resulallah neden böyle adlandırdınız? Buyurdu ki; Allah Teala kıyamet günü seni ve neslini cehhennem ateşinden uzaklaştıracaktır. (Seyyid Ahmed Zeyni Dahlan c.1 s.7)
  3. Hz. Ali (as): O’nun Fatıma diye adlandırılması, Allah’ın O’nu ve O’nu sevenleri ateşten uzaklaştırmış olduğu içindir. (Kenzül Ummal c.6 s.219)
  4. Hz. Muhammed’in (s.a.a.) ilk eşi Hz. Hatice’den (a.s) doğan kızının adı.

Fatma isminin Kuran’da geçtiğini düşünüyorsanız bize hangi Sure ve Ayette geçtiğini yorum yaparak bize bildirebilirsiniz.

NOT: Fatma isminin Kuran’da geçmesi yada geçmemesi bu ismin güzel isim yada kötü isim olduğunu göstermez.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsminin Anlamı Ne Blog