Kategoriler
Blog Kuran'da Geçen İsimler

Gamze İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?

Gamze ismi Kuran’da var mı yok mu diye merak edenler için araştırdık. Gamze isminin Kuran’daki anlamını ve dini anlamını detaylı bir şekilde inceliyoruz. Kuran-ı Kerim’de Gamze isminin hangi sure ve ayetlerde geçtiğini öğrenelim.

Gamze İsminin Kuran’da Geçtiği Ayetler

Gamze ismi yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de yer alıyor mu diye bakmadan önce Gamze isminin anlamını öğrenmek isteyenler aşağıdaki linke tıklayabilirler.

Ayrıca bkz: Gamze İsminin Anlamı ve Analizi

Sponsorlu Bağlantılar

Gamze isimi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu?

Yaptığımız incelemeler sonucunda Gamze isminin Kuran-ı Kerim’de yer almadığını gördük. Arapça kökenli bir isim olmasına rağmen Gamze ismi, Kuran’da geçmemektedir.

Ayrıca bkz: Kur’an-ı Kerim’de Geçen İsimler

Gamze İsminin Dini Anlamı Var Mı?

Gamze ismini kontrol ettiğimizde dini açıdan herhangi bir anlamı olmadığını gördük. Gamze isminin genel olarak anlamları ise aşağıdaki gibidir;

  1. Süzgün ve yan bakış.
  2. Çenedeki veya yanaktaki çukurluk.

Eğer bizim yanıldığımızı düşünüyorsanız ve Gamze isminin Kuran’da geçtiğini düşünüyorsanız, bize Kuran’da hangi Sure ve Ayette geçtiğini yorum yaparak bildirin, bizde yanlışımızı düzelterek yazıyı yeniden güncelleyelim.

NOT: Gamze isminin Kuran’da geçmesi yada geçmemesi bu ismin güzel isim yada kötü isim olduğunu göstermez. Örneğin Hüseyin ve Zeynep ismi Kuran’da geçmez ancak çok güzel isimlerdir. Örneğin Firavun ve Nemrut gibi isimler Kuran’da geçer ama çok kötü isimlerdir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsminin Anlamı Ne Blog