Kategoriler
Blog

Geçmişten Günümüze Türkiye’deki En Popüler Bebek İsimleri Açıklandı!

Türkiye’de En Çok Verilen İsimler

TÜİK yani Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 1950 yılından bu yana bebeklere verilen isimler araştırıldı. Yapılan araştırma sonucunda bebeklere en çok verilen isimler belirlendi.

1950’li yıllarda yeni doğan bebeklere verilen en popüler isimler Halil, İbrahim, Fadime, Hanife gibi isimler olurken, son yıllarda yeni doğan bebeklere en çok verilen isimler ise Berat, Hira Nur, Ecrin, Eymen gibi isimler oldu.

Sponsorlu Bağlantılar

Mehmet İsminin Yerine Yusuf İsmi

1950 yılından 2002 yılına kadar erkek bebeklere en çok verilen isim olan Mehmet ismi, 2003 yılından itibaren tahtını Yusuf ismine bıraktı. 2003-2006 yılları arasında en popüler isim Yusuf ismi oldu  ancak 2006 yılında en çok konulan isim Arda ismi oldu. Bir yıl aradan sonra yani 2007 yılından sonra en çok konulan isim yine Yusuf oldu.

Erkeklere en çok verilen isimler son yıllarda Yusuf isminden sonra Berat, Mustafa, Ömer ve Ahmet isimleri oldu.

bebekler 8

Fatma İsminin Yerine Zeynep İsmi

1950 ile 1993 yılları arasında yeni doğan kız bebeklere en çok verilen isim Fatma ismi oldu. 1993 yılından 2000 yılına kadar birinciliği Merve ismi aldı. 2000 yılından sonra ise birinciliği Zeynep ismi aldı.

Son yıllarda kız bebeklere Zeynep isminden sonra en çok verilen isimler Elif, Hira Nur, Yağmur ve Ecrin isimleri oldu.

kız erkek bebek

Ecrin İsmi Verilir Mi?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ecrin isminin bebeklere konulmaması gerekir demesine rağmen hala en çok konulan isimler arasında yer alması ise dikkat çekici. Ecrin isminin internet sitelerinde “Allah’ın hediyesi” anlamına geldiğini ancak gerçekte “ücret” anlamına geldiğini söyleyen Diyanet, bu ismin çocuklara verilmemesi gerektiğini söylüyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsminin Anlamı Ne Blog