Kategoriler
Blog

Hürrem İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?

Hürrem ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu diye araştırdık. Hürrem ismi Kuran’da geçiyorsa hangi ayetlerde geçtiğini ve ne anlama geldiğini öğreneceğiz. Eğer Kur’an-ı Kerim’de geçmiyorsa dini anlamı var mı yok mu göreceğiz.

Hürrem İsmi Kuran’da Geçer Mi? 

Hürrem ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu diye kapsamlı bir araştırma yaptık. Hürrem ismi Kur’an-ı Kerim’de geçer mi diye bakmadan önce Hürrem isminin anlamını, analizini ve Hürrem ismi hakkında detaylı bilgileri öğrenmek için aşağıdaki linki tıklayın.

Ayrıca bkz: Hürrem İsminin Anlamı ve Analizi

Sponsorlu Bağlantılar

Peki Hürrem ismi Kuran’da geçiyor mu?

Yaptığımız detaylı araştırmaların ardından Hürrem isminin Kuran-ı Kerim’de hiçbir ayette geçmediğini gördük. Hürrem ismi Farsça kökenli bir isim olması nedeniyle Kuran’da geçmesi de söz konusu olamaz.

Ayrıca bkz: Kur’an-ı Kerim’de Geçen İsimler

kuranda geçen isimler, isim, isminin anlamı ne, kız isimleri, kuranda geçen kız isimleri

Hürrem İsminin Dini Anlamı Var Mı?

Hürrem isminin anlamlarını incelediğimiz vakit herhangi bir dini anlamı olmadığını gördük. Biz de sizlere Hürrem isminin genel olarak ne anlamlara geldiğini açıklayalım.

  1. Sevinçli, şen, güler yüzlü, gönül açan.
  2. Taze, körpe.

Hürrem isminin Kuran’da geçiyor diyorsanız yorum yaparak bize yazın. Biz yaptığımız incelemelerde bu ismin Kuran’daki hiçbir ayette geçmediğini gördük. Fakat yanılıyor olabiliriz. Bu yüzden Hürrem isminin Kuran’da hangi Sure ve Ayette geçtiğini bize bildirin ki biz de yaptığımız hatadan dönelim.

NOT: Bir ismin Kuran-ı Kerim’de geçmesi yada geçmemesi o ismin güzel bir isim olup yada olmadığını göstermez. Çünkü Kuran’da geçen nice isimler var ki Allah’ın lanetlediği insanların isimleridir (Örneğin; Firavun, Nemrut vb) . Nice isimlerde var ki cennetin ziynetidirler (Örneğin; Fatma, Hüseyin vb.).

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsminin Anlamı Ne Blog