Kategoriler
Blog Kuran'da Geçen İsimler

Kamer İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?

Kamer ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu diye araştırdık. Kamer ismi Kuran’da geçiyorsa hangi ayetlerde geçtiğini ve ne anlama geldiğini öğreneceğiz. Eğer Kur’an-ı Kerim’de geçmiyorsa dini anlamı var mı yok mu göreceğiz.

Kamer İsmi Kuran’da Geçer Mi?

Kamer ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu diye kapsamlı bir araştırma yaptık. Kamer ismi Kur’an-ı Kerim’de geçer mi diye bakmadan önce Kamer isminin anlamını, analizini ve Kamer ismi hakkında detaylı bilgileri öğrenmek için aşağıdaki linki tıklayın.

Ayrıca bkz: Kamer İsminin Anlamı ve Analizi

Sponsorlu Bağlantılar

Peki Kamer ismi Kuran’da geçiyor mu?

Yaptığımız incelemeler sonucunda Kamer isminin Kuran-ı Kerim’de geçtiğini gördük. Peki Kamer ismi Kuran’da hangi sure ve ayetlerde geçiyor? Yada Kuran’da geçen anlamları neler? İşte bütün bu bilgiler ve ayetlerin Arapça yazılışı, latince yazılışı ve Türkçe meali aşağıdaki gibidir;

Enam 77. Ayet

”Bismillahirrahmanirrahim”

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

Sonra Ay’ın ortaya çıkışını görünce, “Rabb’im budur.” dedi. Ay kaybolunca, “Eğer Rabb’im bana hidayet etmemiş olsaydı sapkın olan halktan olurdum!” dedi.
فَلَمَّا رَأَى الْقَمَرَ بَازِغًا قَالَ هَذَا رَبِّي فَلَمَّا أَفَلَ قَالَ لَئِن لَّمْ يَهْدِنِي رَبِّي لأكُونَنَّ مِنَ الْقَوْمِ الضَّالِّينَ
Fe lemma reel kamere bazigan kale haza rabbi, fe lemma efele kale le in lem yehdini rabbi le ekunenne minel kavmid dallin.

Yunus 5. Ayet

Güneş’i bir ziya, Ay’ı bir nur yapan ve yılların sayısını ve hesabını bilmeniz için menziller belirleyen O’dur. Allah, bunları ancak hakk ile yaratmıştır. O, bilen bir kavim için ayetlerini ayrıntılı olarak açıklamaktadır.
هُوَ الَّذِي جَعَلَ الشَّمْسَ ضِيَاء وَالْقَمَرَ نُورًا وَقَدَّرَهُ مَنَازِلَ لِتَعْلَمُواْ عَدَدَ السِّنِينَ وَالْحِسَابَ مَا خَلَقَ اللّهُ ذَلِكَ إِلاَّ بِالْحَقِّ يُفَصِّلُ الآيَاتِ لِقَوْمٍ يَعْلَمُونَ
Huvellezi cealeş şemse dıyaen vel kamere nuren ve kadderehu menazile li ta’lemu adedes sinine vel hisab, ma halakallahu zalike illa bil hakk, yufassılul ayati li kavmin ya’lemun.

Yusuf 4. Ayet

Sponsorlu Bağlantılar

Hani bir zamanlar Yusuf, babasına: “Ey babacığım! Ben on bir yıldızla, Güneş’in ve Ay’ın bana secde ettiklerini gördüm.” demişti.
إِذْ قَالَ يُوسُفُ لِأَبِيهِ يَا أَبتِ إِنِّي رَأَيْتُ أَحَدَ عَشَرَ كَوْكَبًا وَالشَّمْسَ وَالْقَمَرَ رَأَيْتُهُمْ لِي سَاجِدِينَ
İz kale yusufu li ebihi ya ebeti inni re eytu ehade aşere kevkeben veş şemse vel kamere re eytuhum li sacidin.

Ayrıca bkz: Kur’an-ı Kerim’de Geçen İsimler

kız ismi, erkek ismi, üniseks isimler, kuranda geçen isimler, en güzel isimler

Kamer İsminin Dini Anlamı Var Mı?

Kamer isminin dini anlamı var mı yok mu yada Kuran’da Kamer ismi geçtiği ayetlerde hangi anlamlara geliyor göz atalım;

  1. Ay.

NOT: Bir ismin Kuran-ı Kerim’de geçmesi yada geçmemesi o ismin güzel bir isim olup yada olmadığını göstermez. Çünkü Kuran’da geçen nice isimler var ki Allah’ın lanetlediği insanların isimleridir (Örneğin; Firavun, Nemrut vb) . Nice isimlerde var ki cennetin ziynetidirler (Örneğin; Fatma, Hüseyin vb.).

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsminin Anlamı Ne Blog