Kategoriler
Blog

Mira İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?

Mira ismi Kuran’da var mı yok mu diye merak edenler için araştırdık. Mira isminin Kuran’daki anlamını ve dini anlamını detaylı bir şekilde inceliyoruz. Kuran-ı Kerim’de Mira isminin hangi sure ve ayetlerde geçtiğini öğrenelim.

Mira İsminin Kuran’da Geçtiği Ayetler Var Mı?

Mira ismi yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de yer alıyor mu diye bakmadan önce Mira isminin anlamını öğrenmek, detaylı analizini yapmak ve ilginç bilgiler öğrenmek isteyenler aşağıdaki linke tıklayabilirler.

Ayrıca bkz: Mira İsminin Anlamı ve Analizi

Sponsorlu Bağlantılar

Mira isimi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu?

Yaptığımız incelemeler sonucunda Mira isminin Kuran-ı Kerim’de geçtiğini gördük. Arapça kökenli bir isim olmanın yanı sıra bir çok dilde geçen Mira ismi Kuran’da geçmektedir. Şimdi geçtiği ayeti ve anlamını görelim.

Kehf Sıresi 22. Ayet

Bismillahirrahmanirrahim

سَيَقُولُونَ ثَلَاثَةٌ رَّابِعُهُمْ كَلْبُهُمْ وَيَقُولُونَ خَمْسَةٌ سَادِسُهُمْ كَلْبُهُمْ رَجْمًا بِالْغَيْبِ وَيَقُولُونَ سَبْعَةٌ وَثَامِنُهُمْ كَلْبُهُمْ قُل رَّبِّي أَعْلَمُ بِعِدَّتِهِم مَّا يَعْلَمُهُمْ إِلَّا قَلِيلٌ فَلَا تُمَارِ فِيهِمْ إِلَّا مِرَاء ظَاهِرًا وَلَا تَسْتَفْتِ فِيهِم مِّنْهُمْ أَحَدًا

Se yekulune selasetun rabiuhum kelbuhum, ve yekulune hamsetun sadisuhum kelbuhum recmen bil gayb, ve yekulune seb’atun ve saminuhum kelbuhum, kul rabbi a’lemu bi ıddetihim ma ya’lemuhum illa kalil, fe la tumari fihim illa miraen zahira, ve la testefti fihim minhum ehada.

Hiçbir bilgiye sahip olmadan, “Onlar üç kişidir, dördüncüsü köpekleridir.” diyecekler, “Beş kişidir, altıncısı köpekleridir.” diyecekler, “Yedi kişidir, sekizincisi köpekleridir.” diyecekler. De ki: “Onların sayılarını Rabb’im daha iyi bilir. Onları pek az kimseden başkası bilmez .” Onlar hakkında, Kur’an’ın verdiği bilgi dışında onlarla tartışma. Onlar hakkında tartışan hiç kimseden de bir açıklama isteme.

Ayrıca bkz: Kur’an-ı Kerim’de Geçen İsimler

Mira İsminin Dini Anlamı Var Mı?

Mira ismini kontrol ettiğimizde dini açıdan herhangi bir anlamı olmadığını gördük. Kuran’da geçiyor ancak dini bakımda güzel bir anlama sahip değildir. Mira isminin genel olarak anlamları ise aşağıdaki gibidir;

  1. Tartışma.
  2. Mira Krallığı.
  3. Mira (yıldız) (Mira Ceti)- Kırmızı dev bir yıldız.
  4. İspanyolcada da “bak” anlamındadır.
  5. Slav dillerinde “barış” anlamına gelir.
  6. Sanskritçe, “okyanus”, “deniz”, “limit” anlamına gelir.
  7. İbranice olarak “sınır” anlamına gelir.

NOT: Mira isminin Kuran’da geçmesi yada geçmemesi bu ismin güzel isim yada kötü isim olduğunu göstermez. Örneğin Hüseyin ve Zeynep ismi Kuran’da geçmez ancak çok güzel isimlerdir. Örneğin Firavun ve Nemrut gibi isimler Kuran’da geçer ama çok kötü isimlerdir.

Sponsorlu Bağlantılar

“Mira İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?” için 2 yanıt

Mira ismi Kehf suresinde geçiyor ve arapçada Mira kelimesi var şüphe sırr anlamında kullanılıyor

Verdiğiniz bilgi üzere tekrar araştırma yaptık ve Mira isminin Kehf suresi 22 .ayette geçtiğini gördük. Ve gerekli düzenlemeler yapıldı. İlginize teşekkür ederiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsminin Anlamı Ne Blog