Kategoriler
Blog

Nazife İsmi Kuran’da Geçiyor Mu? Ebced Değeri, Dini Anlamı

Nazife ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu? Kuran’da hangi ayetlerde geçer ve dini anlamı nedir öğreneceğiz. Ayrıca ismin ebced değerini de tespit ettik. Ayrıca Nazife isminin Arapça yazılışı, esması gibi önemli bilgileri de veriyoruz.

Nazife İsmi Kuran’da Geçer Mi?

Nazife ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu diye kapsamlı bir araştırma yaptık. Nazife ismi Kur’an-ı Kerim’de geçer mi diye bakmadan önce Nazife isminin anlamını, analizini ve Nazife ismi hakkında detaylı bilgileri öğrenmek için aşağıdaki linki tıklayın.

Ayrıca bkz: Nazife İsminin Anlamı ve Analizi

Sponsorlu Bağlantılar

Şimdi Nazife ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu diye bakalım.

Yaptığımız detaylı araştırmaların ardından Nazife isminin Kuran-ı Kerim’de hiçbir ayette geçmediğini gördük. Nazife ismi Arapça kökenli bir isimdir ancak yine de Kuran’da geçen isimlerden birisi değildir.

Ayrıca bkz: Kur’an-ı Kerim’de Geçen İsimler

kuranda geçen isimler, isim, isminin anlamı ne, kız isimleri, kuranda geçen kız isimleri

Nazife İsminin Dini Anlamı Var Mı?

Nazife isminin anlamlarını incelediğimiz vakit herhangi bir dini anlamı olmadığını gördük. Biz de sizlere Nazife isminin genel olarak ne anlamlara geldiğini açıklayalım.

  1. Temiz, pak.
  2. Zarif, kibar.

Nazife İsmi Caiz Mi?

Nazife ismi hem isim bakımından hem de içerdiği temiz, zarif gibi anlamlar bakımında hiçbir sakınca içermemektedir. Dolayısı ile bu ismi yeni doğan bebeklere vermenin yada bu ismi taşımanın hiçbir sakıncası yoktur.

Nazife İsminin Ebced Değeri

Arap alfabesinin eski sıralanışına göre her bir harfin karşılık geldiği rakamlar toplamı, o ismin ebced değerini verir. Bir ismin ebced değeri ise o isme ait gizli şifrelerin ve gizemlerin anahtarı olarak değerlendirilir. Gelecekte vuku bulacak olaylar bu ebced değeri ile ilişkilendirilir.

Peki Nazife isminin ebced değeri nedir?

  • Nazife isminin ebced değeri: 463
  • Nazife isminin Arapça yazılışı: نزاهت
  • Nazife isminin Esmâ’sı: el-Fettâh

Nazife isminin Kuran’da geçiyor diyorsanız yorum yaparak bize yazın. Biz yaptığımız incelemelerde bu ismin Kuran’daki hiçbir ayette geçmediğini gördük. Fakat yanılıyor olabiliriz. Bu yüzden Nazife isminin Kuran’da hangi Sure ve Ayette geçtiğini bize bildirin ki biz de yaptığımız hatadan dönelim.

NOT: Bir ismin Kuran-ı Kerim’de geçmesi yada geçmemesi o ismin güzel bir isim olup yada olmadığını göstermez. Çünkü Kuran’da geçen nice isimler var ki Allah’ın lanetlediği insanların isimleridir (Örneğin; Firavun, Nemrut vb) . Nice isimlerde var ki cennetin ziynetidirler (Örneğin; Fatma, Hüseyin vb.).

Sponsorlu Bağlantılar

“Nazife İsmi Kuran’da Geçiyor Mu? Ebced Değeri, Dini Anlamı” için bir yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsminin Anlamı Ne Blog