Kategoriler
Blog Kuran'da Geçen İsimler

Ragıp İsmi Kuran’da Geçiyor Mu? Ebced Değeri, Dini Anlamı

Ragıp ismi Kuran’da geçiyor mu diye baktık. Kuran’da varsa hangi ayetlerde geçer ve dini anlamı nedir öğreneceğiz. Ayrıca ismin ebced değeri de hesaplandı. Ragıp isminin Arapça yazılışı, esması gibi önemli bilgileri de veriyoruz.

Ragıp İsmi Kuran’da Geçer Mi?

Ragıp ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu diye kapsamlı bir araştırma yaptık. Ragıp ismi Kur’an-ı Kerim’de geçer mi diye bakmadan önce Ragıp isminin anlamını, analizini ve Ragıp ismi hakkında detaylı bilgileri öğrenmek için aşağıdaki linki tıklayın.

Ayrıca bkz: Ragıp İsminin Anlamı ve Analizi

Sponsorlu Bağlantılar

Şimdi Ragıp ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu diye bakalım.

Yaptığımız incelemeler sonucunda Ragıp isminin Kuran-ı Kerim’de geçtiğini gördük. Peki Ragıp ismi Kuran’da hangi sure ve ayetlerde geçiyor? Yada Kuran’da geçen anlamları neler? İşte bütün bu bilgiler ve ayetlerin Arapça yazılışı, latince yazılışı ve Türkçe meali aşağıdaki gibidir;

Tevbe 59. Ayet

”Bismillahirrahmanirrahim”

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

Eğer onlar, Allah’ın ve elçisinin verdiklerine hoşnut olsalardı ve: “Bize Allah yeter; Allah pek yakında bize fazlından verecek, O’nun elçisi de. Biz gerçekten ancak Allah’a rağbet edenleriz” deselerdi (ya)!..
وَلَوْ أَنَّهُمْ رَضُوْاْ مَا آتَاهُمُ اللّهُ وَرَسُولُهُ وَقَالُواْ حَسْبُنَا اللّهُ سَيُؤْتِينَا اللّهُ مِن فَضْلِهِ وَرَسُولُهُ إِنَّا إِلَى اللّهِ رَاغِبُونَ
Ve lev ennehum radu ma atahumullahu ve resuluhu ve kalu hasbunallahu se yu’tinallahu min fadlihi ve resuluhu inna ilallahi ragıbun.

Kalem 32. Ayet

“Umarız ki, Rabb’imiz bize onun yerine daha hayırlısını verir. Ümitle Rabb’imize yöneliyoruz.”
عَسَى رَبُّنَا أَن يُبْدِلَنَا خَيْرًا مِّنْهَا إِنَّا إِلَى رَبِّنَا رَاغِبُونَ
Asa rabbuna en yubdilena hayren minha inna ila rabbina ragıbun.

Ayrıca bkz: Kur’an-ı Kerim’de Geçen İsimler

Sponsorlu Bağlantılar

Ragıp İsminin Dini Anlamı Var Mı?

Ragıp isminin dini anlamı var mı yok mu yada Kuran’da Ragıp ismi geçtiği ayetlerde hangi anlamlara geliyor göz atalım;

  1. İstekli, isteyen, rağbet eden, arzulayan.

Ragıp İsmi Caiz Mi?

Ragıp ismi hem isim bakımından hem de içerdiği anlamlar bakımında hiçbir sakınca içermemektedir. Dolayısı ile bu ismi yeni doğan bebeklere vermenin yada bu ismi taşımanın hiçbir sakıncası yoktur.

Ragıp İsminin Ebced Değeri

Arap alfabesinin eski sıralanışına göre her bir harfin karşılık geldiği rakamlar toplamı, o ismin ebced değerini verir. Bir ismin ebced değeri ise o isme ait gizli şifrelerin ve gizemlerin anahtarı olarak değerlendirilir. Gelecekte vuku bulacak olaylar bu ebced değeri ile ilişkilendirilir.

Peki Ragıp isminin ebced değeri nedir?

  • Ragıp isminin ebced değeri: 1203
  • Ragıp isminin Arapça yazılışı: راغب
  • Ragıp isminin Esmâ’sı: el-Ğaffâr

NOT: Bir ismin Kuran-ı Kerim’de geçmesi yada geçmemesi o ismin güzel bir isim olup yada olmadığını göstermez. Çünkü Kuran’da geçen nice isimler var ki Allah’ın lanetlediği insanların isimleridir (Örneğin; Firavun, Nemrut vb) . Nice isimlerde var ki cennetin ziynetidirler (Örneğin; Fatma, Hüseyin vb.).

Sponsorlu Bağlantılar

“Ragıp İsmi Kuran’da Geçiyor Mu? Ebced Değeri, Dini Anlamı” için bir yanıt

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsminin Anlamı Ne Blog