Kategoriler
Blog Kuran'da Geçen İsimler

Raşit İsmi Kuran’da Geçiyor Mu? Ebced Değeri, Dini Anlamı

Raşit ismi Kuran’da geçiyor mu diye baktık. Kuran’da varsa hangi ayetlerde geçer ve dini anlamı nedir öğreneceğiz. Ayrıca ismin ebced değeri de hesaplandı. Raşit isminin Arapça yazılışı, esması gibi önemli bilgileri de veriyoruz.

Raşit İsmi Kuran’da Geçer Mi?

Raşit ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu diye kapsamlı bir araştırma yaptık. Raşit ismi Kur’an-ı Kerim’de geçer mi diye bakmadan önce Raşit isminin anlamını, analizini ve Raşit ismi hakkında detaylı bilgileri öğrenmek için aşağıdaki linki tıklayın.

Ayrıca bkz: Raşit İsminin Anlamı ve Analizi

Sponsorlu Bağlantılar

Şimdi Raşit ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu diye bakalım.

Yaptığımız incelemeler sonucunda Raşit isminin Kuran-ı Kerim’de geçtiğini gördük. Peki Raşit ismi Kuran’da hangi sure ve ayetlerde geçiyor? Yada Kuran’da geçen anlamları neler? İşte bütün bu bilgiler ve ayetlerin Arapça yazılışı, latince yazılışı ve Türkçe meali aşağıdaki gibidir;

Hucurat 7. Ayet

”Bismillahirrahmanirrahim”

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

Bilin ki, Allah’ın Elçisi içinizdedir. Şayet o, birçok işte size uysaydı, sıkıntıya düşerdiniz. Fakat Allah size imanı sevdirdi ve onu sizin kalblerinizde süsledi ve size küfrü, fıskı ve isyanı çirkin gösterdi. İşte doğru yolda olanlar bunlardır.
وَاعْلَمُوا أَنَّ فِيكُمْ رَسُولَ اللَّهِ لَوْ يُطِيعُكُمْ فِي كَثِيرٍ مِّنَ الْأَمْرِ لَعَنِتُّمْ وَلَكِنَّ اللَّهَ حَبَّبَ إِلَيْكُمُ الْإِيمَانَ وَزَيَّنَهُ فِي قُلُوبِكُمْ وَكَرَّهَ إِلَيْكُمُ الْكُفْرَ وَالْفُسُوقَ وَالْعِصْيَانَ أُوْلَئِكَ هُمُ الرَّاشِدُونَ
Va’lemu enne fikum resulallah, lev yutiukum fi kesirin minel emri le anittum ve lakinnallahe habbebe ileykumul imane ve zeyyenehu fi kulubikum, ve kerrehe ileykumul kufre vel fusuka vel isyan, ulaike humur raşidun.

Ayrıca bkz: Kur’an-ı Kerim’de Geçen İsimler

kuranda geçen isimler, isim, isminin anlamı ne, kız isimleri, kuranda geçen erkek isimleri

Raşit İsminin Dini Anlamı Var Mı?

Raşit isminin dini anlamı var mı yok mu yada Kuran’da Raşit ismi geçtiği ayetlerde hangi anlamlara geliyor göz atalım;

Raşit isminin dini anlamı var mı yok mu diye incelediğimizde dini anlamlar içerdiğini görmekteyiz. Bu dini anlamlar ise şöyledir;

  1.  Doğru yolda olanlar.

Raşit İsmi Caiz Mi?

Raşit ismi hem isim bakımından hem de içerdiği anlamlar bakımında hiçbir sakınca içermemektedir. Dolayısı ile bu ismi yeni doğan bebeklere vermenin yada bu ismi taşımanın hiçbir sakıncası yoktur.

Raşit İsminin Ebced Değeri

Arap alfabesinin eski sıralanışına göre her bir harfin karşılık geldiği rakamlar toplamı, o ismin ebced değerini verir. Bir ismin ebced değeri ise o isme ait gizli şifrelerin ve gizemlerin anahtarı olarak değerlendirilir. Gelecekte vuku bulacak olaylar bu ebced değeri ile ilişkilendirilir.

Peki Raşit isminin ebced değeri nedir?

  • Raşit isminin ebced değeri: 505
  • Raşit isminin Arapça yazılışı: راشد
  • Raşit isminin Esmâ’sı: el-Metîn

NOT: Bir ismin Kuran-ı Kerim’de geçmesi yada geçmemesi o ismin güzel bir isim olup yada olmadığını göstermez. Çünkü Kuran’da geçen nice isimler var ki Allah’ın lanetlediği insanların isimleridir (Örneğin; Firavun, Nemrut vb) . Nice isimlerde var ki cennetin ziynetidirler (Örneğin; Fatma, Hüseyin vb.).

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsminin Anlamı Ne Blog