Kategoriler
Blog

Reyyan İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?

Reyyan ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu diye inceledik. Reyyan ismi Kuran’da geçiyorsa hangi ayetlerde geçtiğini ve anlamlarını sıralayacağız. Reyyan ismi Kur’an-ı Kerim’de geçmiyorsa dini anlamı var mı yok mu bakacağız.

Reyyan İsmi Kuran’da Var Mı?

Reyyan ismi İslam dininin kutsal kitabı Kur’an-ı Kerim’de geçiyor mu geçmiyor mu diye bakacağız. Ancak öncesinde Reyyan isminin anlamını, ayrıntılı analizini ve Reyyan ismi hakkında ilginç bilgileri öğrenmek isteyenler için aşağıdaki linki paylaşalım.

Ayrıca bkz: Reyyan İsminin Anlamı ve Analizi

Sponsorlu Bağlantılar

Şimdi gelelim Reyyan isminin Kuran’da geçip geçmediğine;

 Kuran-ı Kerim’de yaptığımız araştırmalar neticesinde Reyyan isminin herhangi bir ayette yer almadığını gördük.  Reyyan ismi Arapça kökenli bir isim olmasına rağmen Kuran’da geçmez.

Ayrıca bkz: Kur’an-ı Kerim’de Geçen İsimler

Reyyan İsminin Dini Anlamı Var Mı?

 Reyyan isminin anlamlarına baktığımızda dini anlam içerdiğini de görmekteyiz. O zaman Reyyan isminin anlamının ne olduğuna göz atalım;

  1. Suya kanmış, suya doymuş.
  2. Hadiste geçtiği üzere, sadece oruç tutanların geçeceği cennette bir kapıdır. 8 cennet kapısından biridir.

Reyyan isminin Kuran’daki ayetlerin herhangi birisinde geçtiğini düşünüyorsanız ve bizim yanıldığımıza inanıyorsanız bizi uyarmalısınız. Reyyan isminin Kuran’da hangi Sure ve Ayette geçtiğini yorum yaparak bize bildirebilirsiniz. Biz de tekrar kontrol ettikten sonra yazıyı güncelleriz.

NOT: Reyyan isminin güzel bir isim olması yada kötü bir isim olması, Reyyan isminin Kuran’da geçip geçmemesi ile alakalı değildir. Nice kötü isimler var ki Kuran’da geçer (örneğin Firavun, Nemrut vb) ve nice güzel isimler var ki Kuran’da geçmez (örneğin Fatma, Hasan, Hüseyin vb.).

Sponsorlu Bağlantılar

“Reyyan İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?” için 2 yanıt

Küçükken annem bana anlatmıştı ki Reyyan adı kuranda bir cennet kapısı olarak geçtiğini ve bu kapıdan sadece oruç tutan müslümanların geçebileceği bir kapıdır

Hadislerde cennette Reyyan kapısı olduğu ve o kapıdan oruç tutanların geçeceği nakledilir. Ancak Reyyan kapısı ya da Reyyan ismi Kuran’da geçmez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsminin Anlamı Ne Blog