Kategoriler
Blog Kuran'da Geçen İsimler

Rüya İsmi Kuran’da Geçiyor Mu? Ebced Değeri, Dini Anlam

Rüya ismi Kuran’da geçiyor mu diye baktık. Kuran’da varsa hangi ayetlerde geçer ve dini anlamı nedir öğreneceğiz. Ayrıca ismin ebced değeri de hesaplandı. Rüya isminin Arapça yazılışı, esması gibi önemli bilgileri de veriyoruz.

Rüya İsmi Kuran’da Geçer Mi?

Rüya ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu diye kapsamlı bir araştırma yaptık. Rüya ismi Kur’an-ı Kerim’de geçer mi diye bakmadan önce Rüya isminin anlamını, analizini ve Rüya ismi hakkında detaylı bilgileri öğrenmek için aşağıdaki linki tıklayın.

Ayrıca bkz: Rüya İsminin Anlamı ve Analizi

Sponsorlu Bağlantılar

Şimdi Rüya ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu diye bakalım.

Yaptığımız incelemeler sonucunda Rüya isminin Kuran-ı Kerim’de geçtiğini gördük. Peki Rüya ismi Kuran’da hangi sure ve ayetlerde geçiyor? Yada Kuran’da geçen anlamları neler? İşte bütün bu bilgiler ve ayetlerin Arapça yazılışı, latince yazılışı ve Türkçe meali aşağıdaki gibidir;

Yusuf 43. Ayet

”Bismillahirrahmanirrahim”

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

Derken Hükümdar dedi ki: “Doğrusu ben rüyamda yedi besili sığırı görüyorum; bunları yedi zayıf sığır yiyor. Ve yedi yeşil ve kuru başak görüyorum. Ey meleler! Eğer rüya tabir etmeyi biliyorsanız rüyamı yorumlayın.”
وَقَالَ الْمَلِكُ إِنِّي أَرَى سَبْعَ بَقَرَاتٍ سِمَانٍ يَأْكُلُهُنَّ سَبْعٌ عِجَافٌ وَسَبْعَ سُنبُلاَتٍ خُضْرٍ وَأُخَرَ يَابِسَاتٍ يَا أَيُّهَا الْمَلأُ أَفْتُونِي فِي رُؤْيَايَ إِن كُنتُمْ لِلرُّؤْيَا تَعْبُرُونَ
Ve kalel meliku inni era seb’a bakaratin simanin ye’kuluhunne seb’un icafun ve seb’a sunbulatin hudrin ve uhara yabisat , ya eyyuhel meleu eftuni fi ru’yaye in kuntum lir ru’ya ta’burun.

Ayrıca bkz: Kur’an-ı Kerim’de Geçen İsimler

kuranda geçen isimler, isim, isminin anlamı ne, kız isimleri, kuranda geçen kız isimleri

Rüya İsminin Dini Anlamı Var Mı?

Rüya isminin dini anlamı var mı yok mu yada Kuran’da Rüya ismi geçtiği ayetlerde hangi anlamlara geliyor göz atalım;

  1. Düş, rüya.

Rüya isminin Kuran’da geçmeyen başka bir anlamı daha var.

  1. Hayal, umut.

Rüya İsmi Caiz Mi?

Rüya ismi hem isim bakımından hem de içerdiği anlamlar bakımında hiçbir sakınca içermemektedir. Dolayısı ile bu ismi yeni doğan bebeklere vermenin yada bu ismi taşımanın hiçbir sakıncası yoktur.

Rüya İsminin Ebced Değeri

Arap alfabesinin eski sıralanışına göre her bir harfin karşılık geldiği rakamlar toplamı, o ismin ebced değerini verir. Bir ismin ebced değeri ise o isme ait gizli şifrelerin ve gizemlerin anahtarı olarak değerlendirilir. Gelecekte vuku bulacak olaylar bu ebced değeri ile ilişkilendirilir.

Peki Rüya isminin ebced değeri nedir?

  • Rüya isminin ebced değeri: 336
  • Rüya isminin Arapça yazılışı: روىا
  • Rüya isminin Esmâ’sı: el-Musavvir

NOT: Bir ismin Kuran-ı Kerim’de geçmesi yada geçmemesi o ismin güzel bir isim olup yada olmadığını göstermez. Çünkü Kuran’da geçen nice isimler var ki Allah’ın lanetlediği insanların isimleridir (Örneğin; Firavun, Nemrut vb) . Nice isimlerde var ki cennetin ziynetidirler (Örneğin; Fatma, Hüseyin vb.).

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsminin Anlamı Ne Blog