Kategoriler
Blog

Rüzgar İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?

Rüzgar ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu diye inceledik. Rüzgar ismi Kuran’da geçiyorsa hangi ayetlerde geçtiğini ve anlamlarını sıralayacağız. Rüzgar ismi Kur’an-ı Kerim’de geçmiyorsa dini anlamı var mı yok mu bakacağız.

Rüzgar İsmi Kuran’da Var Mı?

Rüzgar ismi İslam dininin kutsal kitabı Kur’an-ı Kerim’de geçiyor mu geçmiyor mu diye bakacağız. Ancak öncesinde Rüzgar isminin anlamını, ayrıntılı analizini ve Rüzgar ismi hakkında ilginç bilgileri öğrenmek isteyenler için aşağıdaki linki paylaşalım.

Ayrıca bkz: Rüzgar İsminin Anlamı ve Analizi

Sponsorlu Bağlantılar

Şimdi gelelim Rüzgar isminin Kuran’da geçip geçmediğine;

Kuran-ı Kerim’de yaptığımız araştırmalar neticesinde Rüzgar isminin herhangi bir ayette yer almadığını gördük. Zaten Rüzgar ismi Arapça kökenli değil, Farsça kökenli bir isim olduğu için Kuran’da geçmesi de söz konusu olamaz.

Ayrıca bkz: Kur’an-ı Kerim’de Geçen İsimler

kız ismi, erkek ismi, üniseks isimler, kuranda geçen isimler, en güzel isimler

Rüzgar İsminin Dini Anlamı Var Mı?

Rüzgar isminin anlamlarına baktığımızda herhangi bir dini anlam içermediğini gördük. O zaman Rüzgar isminin genel olarak anlamının ne olduğuna göz atalım;

  1. Zaman, devir.
  2. Dünya.
  3. Yel.

Rüzgar isminin Kuran’daki ayetlerin herhangi birisinde geçtiğini düşünüyorsanız ve bizim yanıldığımıza inanıyorsanız bizi uyarmalısınız. Rüzgar isminin Kuran’da hangi Sure ve Ayette geçtiğini yorum yaparak bize bildirebilirsiniz. Biz de tekrar kontrol ettikten sonra yazıyı güncelleriz.

NOT: Rüzgar isminin güzel bir isim olması yada kötü bir isim olması, Rüzgar isminin Kuran’da geçip geçmemesi ile alakalı değildir. Nice kötü isimler var ki Kuran’da geçer (örneğin Firavun, Nemrut vb) ve nice güzel isimler var ki Kuran’da geçmez (örneğin Fatma, Hasan, Hüseyin vb.).

Sponsorlu Bağlantılar

“Rüzgar İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?” için 3 yanıt

Rüzgar ismi Kuran’ı Kerim de geçiyor
Bakara suresi 164. Ayet
Şüphesiz göklerin ve yerin yaratılışında, gece ile gündüzün birbiri ardınca gelişinde, insanların yararı için denizde (süzülüp) giden gemilerde, Allah’ın semadan indirip onunla, öldükten (kuruduktan) sonra toprağı dirilttiği suda, orada (yeryüzünde) yaydığı her türlü canlıda (ve onları yaymasında), rüzgarları (dilediği gibi) estirişinde, gök ile yer arasında (Allah’tan gelecek) emre hazır bekleyen bulutta, elbette düşünen bir kavim için, (Allah’ın varlığına ve birliğine) nice deliller vardır.

Türkçe açıklamasında rüzgar geçer ama orjinal Arapça yazılışında rüzgar diye bir kelime geçmez. Biz Türkçe açıklamasında geçen isimlere değil orjinal Arapça yazılışında geçen isimlere bakıyoruz.

O Allah ki, rüzgârları rahmetinin öncesinde müjdeci olarak gönderir. Nihâyet bu rüzgârlar, yağmur yüklü bulutları pek hafifmişçesine kaldırıp yüklendiği zaman biz onu kuruyup ölmüş bir memlekete sevk ederiz; böylece oraya su indirir de onunla her çeşit ürünü çıkarırız. İşte biz ölüleri de kabirlerinden böyle çıkaracağız; umulur ki düşünüp ders alırsınız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsminin Anlamı Ne Blog