Kategoriler
Blog Kuran'da Geçen İsimler

Sadık İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?

Sadık ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu diye araştırdık. Sadık ismi Kuran’da geçiyorsa hangi ayetlerde geçtiğini ve ne anlama geldiğini öğreneceğiz. Eğer Kur’an-ı Kerim’de geçmiyorsa dini anlamı var mı yok mu göreceğiz.

Sadık İsmi Kuran’da Geçer Mi?

Sadık ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu diye kapsamlı bir araştırma yaptık. Sadık ismi Kur’an-ı Kerim’de geçer mi diye bakmadan önce Sadık isminin anlamını, analizini ve Sadık ismi hakkında detaylı bilgileri öğrenmek için aşağıdaki linki tıklayın.

Ayrıca bkz: Sadık İsminin Anlamı ve Analizi

Sponsorlu Bağlantılar

Peki Sadık ismi Kuran’da geçiyor mu?

Yaptığımız incelemeler sonucunda Sadık isminin Kuran-ı Kerim’de geçtiğini gördük. Peki Sadık ismi Kuran’da hangi sure ve ayetlerde geçiyor? Yada Kuran’da geçen anlamları neler? İşte bütün bu bilgiler ve ayetlerin Arapça yazılışı, latince yazılışı ve Türkçe meali aşağıdaki gibidir;

Bakara 23. Ayet

”Bismillahirrahmanirrahim”

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

Eğer kulumuza indirdiğimizden kuşku duyuyorsanız, o zaman ona denk bir sure getirin. Allah’tan başka bütün yardımcılarınızı da çağırın. Eğer doğru söyleyen kimselerseniz.
وَإِن كُنتُمْ فِي رَيْبٍ مِّمَّا نَزَّلْنَا عَلَى عَبْدِنَا فَأْتُواْ بِسُورَةٍ مِّن مِّثْلِهِ وَادْعُواْ شُهَدَاءكُم مِّن دُونِ اللّهِ إِنْ كُنْتُمْ صَادِقِينَ
Ve in kuntum fi reybin mimma nezzelna ala abdina fe’tu bi suretin min mislihi, ved’u şuhedaekum min dunillahi in kuntum sadıkin.

Bakara 31. Ayet

Allah, Âdem’e bütün isimleri öğretti. Sonra onları meleklere sunup: “Eğer doğru söyleyenlerden iseniz bunların isimlerini bana bildirin.” dedi.
وَعَلَّمَ آدَمَ الأَسْمَاء كُلَّهَا ثُمَّ عَرَضَهُمْ عَلَى الْمَلاَئِكَةِ فَقَالَ أَنبِئُونِي بِأَسْمَاء هَؤُلاء إِن كُنتُمْ صَادِقِينَ
Ve alleme ademel esmae kulleha summe aradahum alel melaiketi fe kale enbiuni bi esmai haulai in kuntum sadikin.

Ali İmran 17. Ayet

Sponsorlu Bağlantılar

Bunlar: Sabreden, dürüst olan, gönülden bağlı olan, infak eden ve seher vaktinde bağışlanma dileyenlerdir.
الصَّابِرِينَ وَالصَّادِقِينَ وَالْقَانِتِينَ وَالْمُنفِقِينَ وَالْمُسْتَغْفِرِينَ بِالأَسْحَارِ
Es sabirine ves sadıkine vel kanitine vel munfikine vel mustagfirine bil eshar.

Ayrıca bkz: Kur’an-ı Kerim’de Geçen İsimler

Sadık İsminin Dini Anlamı Var Mı?

Sadık isminin dini anlamı var mı yok mu yada Kuran’da Sadık ismi geçtiği ayetlerde hangi anlamlara geliyor göz atalım;

  1. İçten bağlı, doğru, gerçek dost.

NOT: Bir ismin Kuran-ı Kerim’de geçmesi yada geçmemesi o ismin güzel bir isim olup yada olmadığını göstermez. Çünkü Kuran’da geçen nice isimler var ki Allah’ın lanetlediği insanların isimleridir (Örneğin; Firavun, Nemrut vb) . Nice isimlerde var ki cennetin ziynetidirler (Örneğin; Fatma, Hüseyin vb.).

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsminin Anlamı Ne Blog