Kategoriler
Blog Kuran'da Geçen İsimler

Safa İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?

Safa ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu diye araştırdık. Safa ismi Kuran’da geçiyorsa hangi ayetlerde geçtiğini ve ne anlama geldiğini öğreneceğiz. Eğer Kur’an-ı Kerim’de geçmiyorsa dini anlamı var mı yok mu göreceğiz.

Safa İsmi Kuran’da Geçer Mi?

Safa ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu diye kapsamlı bir araştırma yaptık. Safa ismi Kur’an-ı Kerim’de geçer mi diye bakmadan önce Safa isminin anlamını, analizini ve Safa ismi hakkında detaylı bilgileri öğrenmek için aşağıdaki linki tıklayın.

Ayrıca bkz: Safa İsminin Anlamı ve Analizi

Sponsorlu Bağlantılar

Peki Safa ismi Kuran’da geçiyor mu?

Yaptığımız incelemeler sonucunda Safa isminin Kuran-ı Kerim’de geçtiğini gördük. Peki Safa ismi Kuran’da hangi sure ve ayetlerde geçiyor? Yada Kuran’da geçen anlamları neler? İşte bütün bu bilgiler ve ayetlerin Arapça yazılışı, latince yazılışı ve Türkçe meali aşağıdaki gibidir;

Bakara 158. Ayet

”Bismillahirrahmanirrahim”

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

Kuşkusuz, Safa ile Merve, Allah’ın belirlediği nişaneleridir. Kim hac ve umre amacıyla Beyt’i ziyaret ederse, ikisini de tavaf etmesinde bir sakınca yoktur. Ve yine kim gönülden bir iyilik yaparsa; kuşkusuz, Allah, onu bilen ve karşılığını verendir.
إِنَّ الصَّفَا وَالْمَرْوَةَ مِن شَعَآئِرِ اللّهِ فَمَنْ حَجَّ الْبَيْتَ أَوِ اعْتَمَرَ فَلاَ جُنَاحَ عَلَيْهِ أَن يَطَّوَّفَ بِهِمَا وَمَن تَطَوَّعَ خَيْرًا فَإِنَّ اللّهَ شَاكِرٌ عَلِيمٌ
İnnes safa vel mervete min şeairillah, fe men haccel beyte evı’temera fe la cunaha aleyhi en yettavvefe bi hima ve men tetavvaa hayran, fe innallahe şakirun alim.

Ayrıca bkz: Kur’an-ı Kerim’de Geçen İsimler

kız ismi, erkek ismi, üniseks isimler, kuranda geçen isimler, en güzel isimler

Safa İsminin Dini Anlamı Var Mı?

Safa isminin dini anlamı var mı yok mu yada Kuran’da Safa ismi geçtiği ayetlerde hangi anlamlara geliyor göz atalım;

  1. Gönül rahatlığı, rahatlık, kaygısız ve sakin olma.
  2. Eğlence, zevk, neşe.
  3. Safa, Mekke’de Mescidil Haram yakınında bir tepenin adıdır. Hac ve umre ibadeti yapılan yerlerden birisidir.

NOT: Bir ismin Kuran-ı Kerim’de geçmesi yada geçmemesi o ismin güzel bir isim olup yada olmadığını göstermez. Çünkü Kuran’da geçen nice isimler var ki Allah’ın lanetlediği insanların isimleridir (Örneğin; Firavun, Nemrut vb) . Nice isimlerde var ki cennetin ziynetidirler (Örneğin; Fatma, Hüseyin vb.).

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsminin Anlamı Ne Blog