Kategoriler
Blog Kuran'da Geçen İsimler

Saim İsmi Kuran’da Geçiyor Mu? Ebced Değeri, Dini Anlamı

Saim ismi Kuran’da geçiyor mu diye baktık. Kuran’da varsa hangi ayetlerde geçer ve dini anlamı nedir öğreneceğiz. Ayrıca ismin ebced değeri de hesaplandı. Saim isminin Arapça yazılışı, esması gibi önemli bilgileri de veriyoruz.

Saim İsmi Kuran’da Geçer Mi?

Saim ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu diye kapsamlı bir araştırma yaptık. Saim ismi Kur’an-ı Kerim’de geçer mi diye bakmadan önce Saim isminin anlamını, analizini ve Saim ismi hakkında detaylı bilgileri öğrenmek için aşağıdaki linki tıklayın.

Ayrıca bkz: Saim İsminin Anlamı ve Analizi

Sponsorlu Bağlantılar

Şimdi Saim ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu diye bakalım.

Yaptığımız incelemeler sonucunda Saim isminin Kuran-ı Kerim’de geçtiğini gördük. Peki Saim ismi Kuran’da hangi sure ve ayetlerde geçiyor? Yada Kuran’da geçen anlamları neler? İşte bütün bu bilgiler ve ayetlerin Arapça yazılışı, latince yazılışı ve Türkçe meali aşağıdaki gibidir;

Ayet

”Bismillahirrahmanirrahim”

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

Müslüman kadınlar ve Müslüman erkekler; mümin erkekler ve mümin kadınlar; itaat eden erkekler, itaat eden kadınlar; özü-sözü doğru erkekler, özü-sözü doğru kadınlar; sadaka veren erkekler, sadaka veren kadınlar; oruç tutan erkekler, oruç tutan kadınlar; ırzlarını koruyan erkekler, ırzlarını koruyan kadınlar; Allah’ı çok anan erkekler, Allah’ı çok anan kadınlar var ya; işte Allah bunlar için bir af ve büyük bir ödül hazırlamıştır.
إِنَّ الْمُسْلِمِينَ وَالْمُسْلِمَاتِ وَالْمُؤْمِنِينَ وَالْمُؤْمِنَاتِ وَالْقَانِتِينَ وَالْقَانِتَاتِ وَالصَّادِقِينَ وَالصَّادِقَاتِ وَالصَّابِرِينَ وَالصَّابِرَاتِ وَالْخَاشِعِينَ وَالْخَاشِعَاتِ وَالْمُتَصَدِّقِينَ وَالْمُتَصَدِّقَاتِ وَالصَّائِمِينَ وَالصَّائِمَاتِ وَالْحَافِظِينَ فُرُوجَهُمْ وَالْحَافِظَاتِ وَالذَّاكِرِينَ اللَّهَ كَثِيرًا وَالذَّاكِرَاتِ أَعَدَّ اللَّهُ لَهُم مَّغْفِرَةً وَأَجْرًا عَظِيمًا
İnnel muslimine vel muslimati vel mu’minine vel mu’minati vel kanitine vel kanitati ves sadikine ves sadikati ves sabirine ves sabirati vel haşiine vel haşiati vel mutesaddikine vel mutesaddikati ves saimine ves saimati vel hafızine furucehum vel hafızati vez zakirinallahe kesiren vez zakirati eaddallahu lehum magfireten ve ecren azima.

Ayrıca bkz: Kur’an-ı Kerim’de Geçen İsimler

erkek ismi, bebek resmi, kuranda geçiyor mu, kuranda geçen isimler

Saim İsminin Dini Anlamı Var Mı?

Saim isminin dini anlamı var mı yok mu yada Kuran’da Saim ismi geçtiği ayetlerde hangi anlamlara geliyor göz atalım;

  1. Oruç tutan, oruçlu.

Saim İsmi Caiz Mi?

Saim ismi hem isim bakımından hem de içerdiği anlamlar bakımında hiçbir sakınca içermemektedir. Dolayısı ile bu ismi yeni doğan bebeklere vermenin yada bu ismi taşımanın hiçbir sakıncası yoktur.

Saim İsminin Ebced Değeri

Arap alfabesinin eski sıralanışına göre her bir harfin karşılık geldiği rakamlar toplamı, o ismin ebced değerini verir. Bir ismin ebced değeri ise o isme ait gizli şifrelerin ve gizemlerin anahtarı olarak değerlendirilir. Gelecekte vuku bulacak olaylar bu ebced değeri ile ilişkilendirilir.

Peki Saim isminin ebced değeri nedir?

  • Saim isminin ebced değeri: 132
  • Saim isminin Arapça yazılışı: صائم
  • Saim isminin Esmâ’sı: es-Selâm

NOT: Bir ismin Kuran-ı Kerim’de geçmesi yada geçmemesi o ismin güzel bir isim olup yada olmadığını göstermez. Çünkü Kuran’da geçen nice isimler var ki Allah’ın lanetlediği insanların isimleridir (Örneğin; Firavun, Nemrut vb) . Nice isimlerde var ki cennetin ziynetidirler (Örneğin; Fatma, Hüseyin vb.).

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsminin Anlamı Ne Blog