Sancar İsmi Kuran’da Geçer Mi?
Sancar ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu diye kapsamlı bir araştırma yaptık. Sancar ismi Kur’an-ı Kerim’de geçer mi diye bakmadan önce Sancar isminin anlamını, analizini ve Sancar ismi hakkında detaylı bilgileri öğrenmek için aşağıdaki linki tıklayın.
Ayrıca bkz: Sancar İsminin Anlamı ve Analizi
Şimdi Sancar ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu diye bakalım.
Yaptığımız detaylı araştırmaların ardından Sancar isminin Kuran-ı Kerim’de hiçbir ayette geçmediğini gördük. Sancar ismi Türkçe kökenli bir isim olması nedeniyle Kuran’da geçmesi de söz konusu olamaz.
Ayrıca bkz: Kur’an-ı Kerim’de Geçen İsimler
Sancar İsminin Dini Anlamı Var Mı?
Sancar isminin anlamlarını incelediğimiz vakit herhangi bir dini anlamı olmadığını gördük. Biz de sizlere Sancar isminin genel olarak ne anlamlara geldiğini açıklayalım.
- Kısa kama.
- Saplayan, batıran, yenen.
Sancar İsmi Caiz Mi?
Sancar ismi hem isim bakımından hem de içerdiği anlamlar bakımında hiçbir sakınca içermemektedir. Dolayısı ile bu ismi yeni doğan bebeklere vermenin yada bu ismi taşımanın hiçbir sakıncası yoktur.
Sancar İsminin Ebced Değeri
Arap alfabesinin eski sıralanışına göre her bir harfin karşılık geldiği rakamlar toplamı, o ismin ebced değerini verir. Bir ismin ebced değeri ise o isme ait gizli şifrelerin ve gizemlerin anahtarı olarak değerlendirilir. Gelecekte vuku bulacak olaylar bu ebced değeri ile ilişkilendirilir.
Peki Sancar isminin ebced değeri nedir?
- Sancar isminin ebced değeri: 315
- Sancar isminin Arapça yazılışı: سانجار
- Sancar isminin Esmâ’sı: er-Rakîb
Sancar isminin Kuran’da geçiyor diyorsanız yorum yaparak bize yazın. Biz yaptığımız incelemelerde bu ismin Kuran’daki hiçbir ayette geçmediğini gördük. Fakat yanılıyor olabiliriz. Bu yüzden Sancar isminin Kuran’da hangi Sure ve Ayette geçtiğini bize bildirin ki biz de yaptığımız hatadan dönelim.
NOT: Bir ismin Kuran-ı Kerim’de geçmesi yada geçmemesi o ismin güzel bir isim olup yada olmadığını göstermez. Çünkü Kuran’da geçen nice isimler var ki Allah’ın lanetlediği insanların isimleridir (Örneğin; Firavun, Nemrut vb) . Nice isimlerde var ki cennetin ziynetidirler (Örneğin; Fatma, Hüseyin vb.).