Kategoriler
Blog

Sanem İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?

Sanem ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu diye inceledik. Sanem ismi Kuran’da geçiyorsa hangi ayetlerde geçtiğini ve anlamlarını sıralayacağız. Sanem ismi Kur’an-ı Kerim’de geçmiyorsa dini anlamı var mı yok mu bakacağız.

Sanem İsmi Kuran’da Var Mı? Hangi Ayetlerde Geçer?

Sanem ismi İslam dininin kutsal kitabı Kur’an-ı Kerim’de geçiyor mu geçmiyor mu diye bakacağız. Ancak öncesinde Sanem isminin anlamını, ayrıntılı analizini ve Sanem ismi hakkında ilginç bilgileri öğrenmek isteyenler için aşağıdaki linki paylaşalım.

Ayrıca bkz: Sanem İsminin Anlamı ve Analizi

Sponsorlu Bağlantılar

Şimdi gelelim Sanem isminin Kuran’da geçip geçmediğine;

Kuran-ı Kerim’de yaptığımız araştırmalar neticesinde Sanem isminin herhangi bir ayette yer almadığını gördük. Sanem ismi Arapça kökenli bir isimdir ancak Kuran’da geçmez.

Ayrıca bkz: Kur’an-ı Kerim’de Geçen İsimler

Sanem İsminin Dini Anlamı Var Mı?

Sanem isminin anlamlarına baktığımızda herhangi bir dini anlam içermediğini gördük. O zaman Sanem isminin genel olarak anlamının ne olduğuna göz atalım;

  1. Put.
  2. Güzel kadın.

Sanem isminin Kuran’daki ayetlerin herhangi birisinde geçtiğini düşünüyorsanız ve bizim yanıldığımıza inanıyorsanız bizi uyarmalısınız. Sanem isminin Kuran’da hangi Sure ve Ayette geçtiğini yorum yaparak bize bildirebilirsiniz. Biz de tekrar kontrol ettikten sonra yazıyı güncelleriz.

NOT: Sanem isminin güzel bir isim olması yada kötü bir isim olması, Sanem isminin Kuran’da geçip geçmemesi ile alakalı değildir. Nice kötü isimler var ki Kuran’da geçer (örneğin Firavun, Nemrut vb) ve nice güzel isimler var ki Kuran’da geçmez (örneğin Fatma, Hasan, Hüseyin vb.).

Sponsorlu Bağlantılar

“Sanem İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?” için 2 yanıt

esnam ile sanem tamamen farklı kelimeler olduğu için sanem ismi Kuran’da geçiyor denilemez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsminin Anlamı Ne Blog