Kategoriler
Blog Kuran'da Geçen İsimler

Serra İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?

Serra ismi Kuran’da var mı yok mu diye merak edenler için araştırdık. Serra isminin Kuran’daki anlamını ve dini anlamını detaylı bir şekilde inceliyoruz. Kuran-ı Kerim’de Serra isminin hangi sure ve ayetlerde geçtiğini öğrenelim.

Serra İsminin Kuran’da Geçtiği Ayetler

Serra ismi yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de yer alıyor mu diye bakmadan önce Serra isminin anlamını öğrenmek isteyenler aşağıdaki linke tıklayabilirler.

Ayrıca bkz: Serra İsminin Anlamı ve Analizi

Sponsorlu Bağlantılar

Serra isimi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu?

Serra isminin Kuran’da geçtiğini yaptığımız detaylı incelemeler sonucunda görmüş olduk. Arapça kökenli bir isim olan Serra isminin, Kur’an-ı Kerim’de hangi ayetlerde geçtiğine bakalım;

Ali İmran Suresi 135. Ayet

”Bismillahirrahmanirrahim”

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

الَّذِينَ يُنفِقُونَ فِي السَّرَّاء وَالضَّرَّاء وَالْكَاظِمِينَ الْغَيْظَ وَالْعَافِينَ عَنِ النَّاسِ وَاللّهُ يُحِبُّ الْمُحْسِنِينَ ﴿١٣٤﴾

Ellezîne yunfikûne fîs serrâi ved darrâi vel kâzımînel gayza vel âfîne anin nâs(nâsi), vallâhu yuhibbul muhsinîn(muhsinîne).

O sakınanlar, ferahlıkta, darlıkta mallarını yoksullara harcayanlar, öfkelerini yenenler ve insanları affedenlerdir ve Allah, ihsânda bulunanları sever.

Araf Suresi 95. Ayet

ثُمَّ بَدَّلْنَا مَكَانَ السَّيِّئَةِ الْحَسَنَةَ حَتَّى عَفَواْ وَّقَالُواْ قَدْ مَسَّ آبَاءنَا الضَّرَّاء وَالسَّرَّاء فَأَخَذْنَاهُم بَغْتَةً وَهُمْ لاَ يَشْعُرُونَ ﴿٩٥﴾

Summe beddelnâ mekânes seyyietil hasenete hattâ afev ve kâlû kad messe âbâenâd darrâu ves serrâu fe ehaznâhum bagteten ve hum lâ yeş’urûn(yeş’urûne).

Sonra da kötülük yerine iyilik verdik, çoğaldılar ve atalarımız da malca zarara uğramışlardı, genişliğe kavuşmuşlardı, bu, böyledir dediler de ansızın onları azâba uğrattık, anlamadılar bile.

Ayrıca bkz: Kur’an-ı Kerim’de Geçen İsimler

Serra İsminin Dini Anlamı Var Mı?

Serra isminin dini açıdan bir manası var mı yada Kuran’da geçen ayetlerde ne anlama geldiğine göz atalım.

  1. Bolluk, saadet, refah, genişlik

Serra isminin genel olarak anlamları ise aşağıdaki gibidir;

  1. Genişlik, kolaylık.

Eğer bizim yanıldığımızı düşünüyorsanız ve Serra isminin Kuran’da geçtiğini düşünüyorsanız, bize Kuran’da hangi Sure ve Ayette geçtiğini yorum yaparak bildirin, bizde yanlışımızı düzelterek yazıyı yeniden güncelleyelim.

NOT: Serra isminin Kuran’da geçmesi yada geçmemesi bu ismin güzel isim yada kötü isim olduğunu göstermez. Örneğin Hüseyin ve Zeynep ismi Kuran’da geçmez ancak çok güzel isimlerdir. Örneğin Firavun ve Nemrut gibi isimler Kuran’da geçer ama çok kötü isimlerdir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsminin Anlamı Ne Blog