Kategoriler
Blog Kuran'da Geçen İsimler

Şevval İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?

Şevval ismi Kuran’da var mı yok mu diye merak edenler için araştırdık. Şevval isminin Kuran’daki anlamını ve dini anlamını detaylı bir şekilde inceliyoruz. Kuran-ı Kerim’de Şevval isminin hangi sure ve ayetlerde geçtiğini öğrenelim.

Şevval İsminin Kuran’da Geçtiği Ayetler

Şevval ismi yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de yer alıyor mu diye bakmadan önce Şevval isminin anlamını öğrenmek isteyenler aşağıdaki linke tıklayabilirler.

Ayrıca bkz: Şevval İsminin Anlamı ve Analizi

Sponsorlu Bağlantılar

Şevval isimi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu?

Yaptığımız incelemeler sonucunda Şevval isminin Kuran-ı Kerim’de yer almadığını gördük. Arapça kökenli bir isim olmasına rağmen Şevval ismi Kuran’da geçmemektedir.

Ayrıca bkz: Kur’an-ı Kerim’de Geçen İsimler

Şevval İsminin Dini Anlamı Var Mı?

Şevval ismini kontrol ettiğimizde dini açıdan herhangi bir anlamı olmadığını gördük. Şevval isminin genel olarak anlamları ise aşağıdaki gibidir;

  1. Hicri takvime göre yılın onuncu ayı, ilk üç günü Ramazan Bayramıdır.
  2. Ay parçası.

Eğer bizim yanıldığımızı düşünüyorsanız ve Şevval isminin Kuran’da geçtiğini düşünüyorsanız, bize Kuran’da hangi Sure ve Ayette geçtiğini yorum yaparak bildirin, bizde yanlışımızı düzelterek yazıyı yeniden güncelleyelim.

NOT: Şevval isminin Kuran’da geçmesi yada geçmemesi bu ismin güzel isim yada kötü isim olduğunu göstermez. Örneğin Hüseyin ve Zeynep ismi Kuran’da geçmez ancak çok güzel isimlerdir. Örneğin Firavun ve Nemrut gibi isimler Kuran’da geçer ama çok kötü isimlerdir.

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsminin Anlamı Ne Blog