Kategoriler
Blog Kuran'da Geçen İsimler

Şükran İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?

Şükran ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu diye araştırdık. Şükran ismi Kuran’da geçiyorsa hangi ayetlerde geçtiğini ve ne anlama geldiğini öğreneceğiz. Eğer Kur’an-ı Kerim’de geçmiyorsa dini anlamı var mı yok mu göreceğiz.

Şükran İsmi Kuran’da Geçer Mi?

Şükran ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu diye kapsamlı bir araştırma yaptık. Şükran ismi Kur’an-ı Kerim’de geçer mi diye bakmadan önce Şükran isminin anlamını, analizini ve Şükran ismi hakkında detaylı bilgileri öğrenmek için aşağıdaki linki tıklayın.

Ayrıca bkz: Şükran İsminin Anlamı ve Analizi

Sponsorlu Bağlantılar

Peki Şükran ismi Kuran’da geçiyor mu?

Yaptığımız incelemeler sonucunda Şükran isminin Kuran-ı Kerim’de geçtiğini gördük. Peki Şükran ismi Kuran’da hangi sure ve ayetlerde geçiyor? Yada Kuran’da geçen anlamları neler? İşte bütün bu bilgiler ve ayetlerin Arapça yazılışı, latince yazılışı ve Türkçe meali aşağıdaki gibidir;

Ayet

”Bismillahirrahmanirrahim”

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

Onlar, ona dilediği gibi mabetler, model örnekler, havuz büyüklüğünde çanaklar ve sabit kazanlar yapıyorlardı. Ey Davud ailesi! Şükür için çalışın. Ama kullarım içinde şükreden çok azdır.
يَعْمَلُونَ لَهُ مَا يَشَاء مِن مَّحَارِيبَ وَتَمَاثِيلَ وَجِفَانٍ كَالْجَوَابِ وَقُدُورٍ رَّاسِيَاتٍ اعْمَلُوا آلَ دَاوُودَ شُكْرًا وَقَلِيلٌ مِّنْ عِبَادِيَ الشَّكُورُ
Ya’melune lehu ma yeşau min meharibe ve temasile ve cifanin kel cevabi ve kudurin rasiyat, i’melu ale davude şukran, ve kalilun min ibadiyeş şekur.

Ayrıca bkz: Kur’an-ı Kerim’de Geçen İsimler

kuranda geçen isimler, isim, isminin anlamı ne, kız isimleri, kuranda geçen kız isimleri

Şükran İsminin Dini Anlamı Var Mı?

Şükran isminin dini anlamı var mı yok mu yada Kuran’da Şükran ismi geçtiği ayetlerde hangi anlamlara geliyor göz atalım;

  1. İyilik bilme, gönül borcu, minnettarlık, şükretme.

NOT: Bir ismin Kuran-ı Kerim’de geçmesi yada geçmemesi o ismin güzel bir isim olup yada olmadığını göstermez. Çünkü Kuran’da geçen nice isimler var ki Allah’ın lanetlediği insanların isimleridir (Örneğin; Firavun, Nemrut vb) . Nice isimlerde var ki cennetin ziynetidirler (Örneğin; Fatma, Hüseyin vb.).

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsminin Anlamı Ne Blog