Suphi İsmi Kuran’da Geçer Mi?
Suphi ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu diye kapsamlı bir araştırma yaptık. Suphi ismi Kur’an-ı Kerim’de geçer mi diye bakmadan önce Suphi isminin anlamını, analizini ve Suphi ismi hakkında detaylı bilgileri öğrenmek için aşağıdaki linki tıklayın.
Ayrıca bkz: Suphi İsminin Anlamı ve Analizi
Şimdi Suphi ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu diye bakalım.
Yaptığımız incelemeler sonucunda Suphi isminin Kuran-ı Kerim’de geçtiğini gördük. Peki Suphi ismi Kuran’da hangi sure ve ayetlerde geçiyor? Yada Kuran’da geçen anlamları neler? İşte bütün bu bilgiler ve ayetlerin Arapça yazılışı, latince yazılışı ve Türkçe meali aşağıdaki gibidir;
Müddesir 34. Ayet
”Bismillahirrahmanirrahim”
بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم
Ve aydınlatan sabaha.
وَالصُّبْحِ إِذَا أَسْفَرَ
Ves subhı iza esfer.
Tekvir 18. Ayet
Soluk almaya başladığı zaman sabaha ant olsun ki,
وَالصُّبْحِ إِذَا تَنَفَّسَ
Ves subhı iza teneffes.
Ayrıca bkz: Kur’an-ı Kerim’de Geçen İsimler
Suphi İsminin Dini Anlamı Var Mı?
Suphi isminin dini anlamı var mı yok mu yada Kuran’da Suphi ismi geçtiği ayetlerde hangi anlamlara geliyor göz atalım;
- Sabah vaktiyle, şafak ile ilgili.
Suphi İsmi Caiz Mi?
Suphi ismi hem isim bakımından hem de içerdiği anlamlar bakımında hiçbir sakınca içermemektedir. Dolayısı ile bu ismi yeni doğan bebeklere vermenin yada bu ismi taşımanın hiçbir sakıncası yoktur.
Suphi İsminin Ebced Değeri
Arap alfabesinin eski sıralanışına göre her bir harfin karşılık geldiği rakamlar toplamı, o ismin ebced değerini verir. Bir ismin ebced değeri ise o isme ait gizli şifrelerin ve gizemlerin anahtarı olarak değerlendirilir. Gelecekte vuku bulacak olaylar bu ebced değeri ile ilişkilendirilir.
Peki Suphi isminin ebced değeri nedir?
- Suphi isminin ebced değeri: 110
- Suphi isminin Arapça yazılışı: صبحی
- Suphi isminin Esmâ’sı: el-Aliyy
NOT: Bir ismin Kuran-ı Kerim’de geçmesi yada geçmemesi o ismin güzel bir isim olup yada olmadığını göstermez. Çünkü Kuran’da geçen nice isimler var ki Allah’ın lanetlediği insanların isimleridir (Örneğin; Firavun, Nemrut vb) . Nice isimlerde var ki cennetin ziynetidirler (Örneğin; Fatma, Hüseyin vb.).