Kategoriler
Blog

Tahir İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?

Tahir ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu diye inceledik. Tahir ismi Kuran’da geçiyorsa hangi ayetlerde geçtiğini ve anlamlarını sıralayacağız. Tahir ismi Kur’an-ı Kerim’de geçmiyorsa dini anlamı var mı yok mu bakacağız.

Tahir İsmi Kuran’da Var Mı? Hangi Ayetlerde Geçer?

Tahir ismi İslam dininin kutsal kitabı Kur’an-ı Kerim’de geçiyor mu geçmiyor mu diye bakacağız. Ancak öncesinde Tahir isminin anlamını, ayrıntılı analizini ve Tahir ismi hakkında ilginç bilgileri öğrenmek isteyenler için aşağıdaki linki paylaşalım.

Ayrıca bkz: Tahir İsminin Anlamı ve Analizi

Sponsorlu Bağlantılar

Şimdi gelelim Tahir isminin Kuran’da geçip geçmediğine;

Kuran-ı Kerim’de yaptığımız araştırmalar neticesinde Tahir isminin yüce kitabımız Kuran’da yer aldığını gördük. Tahir ismi Arapça kökenli bir isimdir ve Kuran’daki ayet ve anlamı aşağıdaki gibidir.

Bakara Suresi 125. Ayet

”Bismillahirrahmanirrahim”

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

وَإِذْ جَعَلْنَا الْبَيْتَ مَثَابَةً لِّلنَّاسِ وَأَمْناً وَاتَّخِذُواْ مِن مَّقَامِ إِبْرَاهِيمَ مُصَلًّى وَعَهِدْنَا إِلَى إِبْرَاهِيمَ وَإِسْمَاعِيلَ أَن طَهِّرَا بَيْتِيَ لِلطَّائِفِينَ وَالْعَاكِفِينَ وَالرُّكَّعِ السُّجُودِ

Ve iz cealnal beyte mesabeten lin nasi ve emna, vettehizu min makamı ibrahime musalla ve ahidna ila ibrahime ve ismaile en tahhira beytiye lit taifine vel akifine ver rukkais sucud.

Hani Biz, Beyt’i insanlar için toplanma yeri ve güvenli bir yer kıldık. “İbrahim’in makamından kendinize bir salat yeri edinin.” dedik. İbrahim ve İsmail’den, “Evimi tavaf edenler, kendilerini adamak amacıyla orda toplananlar, “rüku ve secde edenler” için temiz tutun.” diye söz aldık.

Ayrıca bkz: Kur’an-ı Kerim’de Geçen İsimler

kuranda geçen isimler, isim, isminin anlamı ne, kız isimleri, kuranda geçen erkek isimleri

Tahir İsminin Dini Anlamı Var Mı?

Tahir isminin anlamlarına baktığımızda Kuran’da geçtiği şekli ile şöyle bir anlam içermektedir;

  1. Temiz, pak.

Tahir İsmi Caiz Mi?

Tahir ismi hem isim bakımından hem de içerdiği anlamlar bakımında hiçbir sakınca içermemektedir. Dolayısı ile bu ismi yeni doğan bebeklere vermenin yada bu ismi taşımanın hiçbir sakıncası yoktur.

NOT: Tahir isminin güzel bir isim olması yada kötü bir isim olması, Tahir isminin Kuran’da geçip geçmemesi ile alakalı değildir. Nice kötü isimler var ki Kuran’da geçer (Örneğin; Firavun, Nemrut vb) ve nice güzel isimler var ki Kuran’da geçmez (Örneğin; Fatma, Hasan, Hüseyin vb.).

Sponsorlu Bağlantılar

“Tahir İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?” için 2 yanıt

Yorumunuz için teşekkür ederiz. Tekrar incelediğimizde Bakara 125. ayette tahir isminin geçtiğini gördük. Yazıyı da güncelleyerek yeniden yayınladık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsminin Anlamı Ne Blog