Kategoriler
Blog

Tuğra İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?

Tuğra ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu diye inceledik. Tuğra ismi Kuran’da geçiyorsa hangi ayetlerde geçtiğini ve anlamlarını sıralayacağız. Tuğra ismi Kur’an-ı Kerim’de geçmiyorsa dini anlamı var mı yok mu bakacağız.

Tuğra İsmi Kuran’da Var Mı?

Tuğra ismi İslam dininin kutsal kitabı Kur’an-ı Kerim’de geçiyor mu geçmiyor mu diye bakacağız. Ancak öncesinde Tuğra isminin anlamını, ayrıntılı analizini ve Tuğra ismi hakkında ilginç bilgileri öğrenmek isteyenler için aşağıdaki linki paylaşalım.

Ayrıca bkz: Tuğra İsminin Anlamı ve Analizi

Sponsorlu Bağlantılar

Şimdi gelelim Tuğra isminin Kuran’da geçip geçmediğine;

Kuran-ı Kerim’de yaptığımız araştırmalar neticesinde Tuğra isminin herhangi bir ayette yer almadığını gördük. Zaten Tuğra ismi Arapça kökenli değil, Türkçe kökenli bir isim olduğu için Kuran’da geçmesi de söz konusu olamaz.

Ayrıca bkz: Kur’an-ı Kerim’de Geçen İsimler

Tuğra İsminin Dini Anlamı Var Mı?

Tuğra isminin anlamlarına baktığımızda herhangi bir dini anlam içermediğini gördük. O zaman Tuğra isminin genel olarak anlamının ne olduğuna göz atalım;

  1. Osmanlı padişahlarının imza yerine kullandıkları, özel bir biçimi olan sembolleşmiş işaret.
  2. Mühür.

Tuğra isminin Kuran’daki ayetlerin herhangi birisinde geçtiğini düşünüyorsanız ve bizim yanıldığımıza inanıyorsanız bizi uyarmalısınız. Tuğra isminin Kuran’da hangi Sure ve Ayette geçtiğini yorum yaparak bize bildirebilirsiniz. Biz de tekrar kontrol ettikten sonra yazıyı güncelleriz.

NOT: Tuğra isminin güzel bir isim olması yada kötü bir isim olması, Tuğra isminin Kuran’da geçip geçmemesi ile alakalı değildir. Nice kötü isimler var ki Kuran’da geçer (örneğin Firavun, Nemrut vb) ve nice güzel isimler var ki Kuran’da geçmez (örneğin Fatma, Hasan, Hüseyin vb.).

Sponsorlu Bağlantılar

“Tuğra İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?” için 2 yanıt

kur-anı okumadan neden yalan söylüyorsunuz…Nisa süresinde açık ve net bir şekilde geçiyor…Kur-anı yalanlamak size ne kazandıracak biliyormusunuz ..Cehhennemi …

Nisa suresinin hangi ayetinde geçiyor? Eğer Nisa 154. ayetten bahsediyorsanız orada Tuğra değil Tura ismi geçer.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsminin Anlamı Ne Blog