Kategoriler
Blog

Yelit İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?

Yelit ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu diye inceledik. Yelit ismi Kuran’da geçiyorsa hangi ayetlerde geçtiğini ve anlamlarını sıralayacağız. Yelit ismi Kur’an-ı Kerim’de geçmiyorsa dini anlamı var mı yok mu bakacağız.

Yelit İsmi Kuran’da Var Mı? Hangi Ayetlerde Geçer?

Yelit ismi İslam dininin kutsal kitabı Kur’an-ı Kerim’de geçiyor mu geçmiyor mu diye bakacağız. Ancak öncesinde Yelit isminin anlamını, ayrıntılı analizini ve Yelit ismi hakkında ilginç bilgileri öğrenmek isteyenler için aşağıdaki linki paylaşalım.

Ayrıca bkz: Yelit İsminin Anlamı ve Analizi

Sponsorlu Bağlantılar

Şimdi gelelim Yelit isminin Kuran’da geçip geçmediğine;

Yelit ismini araştırdığımızda Kuran’da geçtiğini görmüş olduk. Arapça kökenli bir isim olan Yelit ismi, hangi surelerde ve ayetlerde geçiyor? Aşağıda Yelit isminin Kur’an-ı Kerim’de hangi ayetlerde geçtiği ve hangi anlamlar ile kullanıldığını gösterelim.

Hucurat 14. Ayet

”Bismillahirrahmanirrahim”

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

Bedevi Araplar, “İnandık.” dediler. De ki: “Siz inanmadınız, fakat teslim*
olduk, deyin. Çünkü henüz iman kalbinize girmedi. Eğer Allah’a ve Rasul’üne itaat ederseniz, O, yaptıklarınızdan hiçbir şeyi eksiltmez.” Kuşkusuz Allah, Çok Bağışlayıcı’dır, Rahmeti Kesintisiz’dir.
قَالَتِ الْأَعْرَابُ آمَنَّا قُل لَّمْ تُؤْمِنُوا وَلَكِن قُولُوا أَسْلَمْنَا وَلَمَّا يَدْخُلِ الْإِيمَانُ فِي قُلُوبِكُمْ وَإِن تُطِيعُوا اللَّهَ وَرَسُولَهُ لَا يَلِتْكُم مِّنْ أَعْمَالِكُمْ شَيْئًا إِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَّحِيمٌ
Kaletil a’rabu amenna, kul lem tu’minu ve lakin kulu eslemna ve lemma yedhulil imanu fi kulubikum, ve in tutiullahe ve resulehu la yelitkum min a’malikum şey’a, innallahe gafurun rahim.

Ayrıca bkz: Kur’an-ı Kerim’de Geçen İsimler

Yelit İsminin Dini Anlamı Var Mı?

Yelit isminin dini anlamının olup olmadığına yada Kuran’da geçtiği ayetlerde hangi anlamlara geldiğine bakalım;

  1. Eksiltme ve azaltma anlamına gelmektedir.

NOT: Yelit isminin güzel bir isim olması yada kötü bir isim olması, Yelit isminin Kuran’da geçip geçmemesi ile alakalı değildir. Nice kötü isimler var ki Kuran’da geçer (Örneğin; Firavun, Nemrut vb) ve nice güzel isimler var ki Kuran’da geçmez (Örneğin; Fatma, Hasan, Hüseyin vb.).

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsminin Anlamı Ne Blog