Kategoriler
Blog

Yüşa İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?

Yüşa ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu diye inceledik. Yüşa ismi Kuran’da geçiyorsa hangi ayetlerde geçtiğini ve anlamlarını sıralayacağız. Yüşa ismi Kur’an-ı Kerim’de geçmiyorsa dini anlamı var mı yok mu bakacağız.

Yüşa İsmi Kuran’da Var Mı?

Yüşa ismi İslam dininin kutsal kitabı Kur’an-ı Kerim’de geçiyor mu geçmiyor mu diye bakacağız. Ancak öncesinde Yüşa isminin anlamını, ayrıntılı analizini ve Yüşa ismi hakkında ilginç bilgileri öğrenmek isteyenler için aşağıdaki linki paylaşalım.

Ayrıca bkz: Yüşa İsminin Anlamı ve Analizi

Sponsorlu Bağlantılar

Şimdi gelelim Yüşa isminin Kuran’da geçip geçmediğine;

Kuran-ı Kerim’de yaptığımız araştırmalar neticesinde Yüşa isminin herhangi bir ayette yer almadığını gördük. Zaten Yüşa ismi Arapça kökenli değil, İbranice kökenli bir isimdir ve Kuran’da geçmez.

Ayrıca bkz: Kur’an-ı Kerim’de Geçen İsimler

kuranda geçen isimler, isim, isminin anlamı ne, kız isimleri, kuranda geçen erkek isimleri

Yüşa İsminin Dini Anlamı Var Mı?

Yüşa isminin dini anlamının olup olmadığına bakalım;

  1. Yuşâ Peygamber. Yuşâ Peygamber bir rivayate göre Musa Peygamber ile birlikte Mecmeul-Bayreyn’e (Boğaziçi) gelmiş ve vefat ederek bu tepeye gömülmüştür. Çeşitli tefsirlerde Yuşâ’nın Musa’nın vefatından sonra peygamber olarak görevlendirildiği, Hıristiyanların ve Yahudilerin ona Yeşu dedikleri nakledilir.

Yüşa isminin Kuran’daki ayetlerin herhangi birisinde geçtiğini düşünüyorsanız ve bizim yanıldığımıza inanıyorsanız bizi uyarmalısınız. Yüşa isminin Kuran’da hangi Sure ve Ayette geçtiğini yorum yaparak bize bildirebilirsiniz. Biz de tekrar kontrol ettikten sonra yazıyı güncelleriz.

NOT: Yüşa isminin güzel bir isim olması yada kötü bir isim olması, Yüşa isminin Kuran’da geçip geçmemesi ile alakalı değildir. Nice kötü isimler var ki Kuran’da geçer (örneğin Firavun, Nemrut vb) ve nice güzel isimler var ki Kuran’da geçmez (örneğin Fatma, Hasan, Hüseyin vb.).

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsminin Anlamı Ne Blog