Kategoriler
Blog Kuran'da Geçen İsimler

Irmak İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?

Irmak ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu, Irmak isminin dini anlamı nedir gibi sorulara cevap veriyoruz. Irmak ismi Kuran’da geçiyorsa hangi sure ve ayetlerde geçtiğine bakalım.

Kur’an-ı Kerim’de Irmak İsmi

Irmak isminin Kur’an-ı Kerim’de geçip geçmediğine göz atmadan önce Irmak isminin anlamına ve detaylı analizine göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Ayrıca bkz: Irmak İsminin Anlamı ve Analizi

Sponsorlu Bağlantılar

Şimdi Irmak isimi Kuran’da var mı yok mu bakalım;

Irmak ismi yaptığımız araştırmalar neticesinde Kuran’da geçmediği görülmüştür. Zaten Irmak ismi Arapça kökenli bir isim olmayıp Türkçe kökenli bir isim olduğu için Kur’an-ı Kerim’de geçmesi söz konusu değildir.

Ayrıca bkz: Kur’an-ı Kerim’de Geçen İsimler

bebekler 7

Irmak İsminin Dini Anlamı

Irmak ismine baktığımız zaman dini açıdan bir anlam içermediğini görmekteyiz. Irmak isminin anlamları aşağıdaki gibidir;

  1. Çoğunlukla denize dökülen, genişliği ve taşıdığı su niceliği bakımından en büyük akarsu, nehir.

Irmak isminin Kuran’da geçtiğini düşünüyorsanız bize hangi Sure ve Ayette geçtiğini yorum yaparak bize bildirebilirsiniz.

NOT: Bir ismin Kuran’da geçmesi yada geçmemesi o ismin güzel yada kötü bir isim olduğu anlamına gelmez.

Sponsorlu Bağlantılar

“Irmak İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?” için 2 yanıt

“Takvâ sahibi / Allah’a karşı gelmekten sakınanlara vâd edilen cennetin durumu şudur: “Orada bozulmayan su ırmakları, tadı değişmeyen süt ırmakları, içenlere zevk veren şarap ırmakları ve süzme bal ırmakları vardır. Ayrıca onlar için orada, her çeşit meyveden ile Rableri tarafından bir mağfiret vardır…”(Muhammed, 47/15).

Bir ismin Kuran’da geçip geçmediğine bakarken Türkçe mealine bakmıyoruz. Orjinal Arapça Kuran yazılarına bakıyoruz. Bu ayette geçen ırmak/nehir kelimesinin Arapçası “enhar” kelimesidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsminin Anlamı Ne Blog