Kategoriler
Blog Kuran'da Geçen İsimler

Zümra İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?

Zümra ismi Kuran’da var mı yok mu diye merak edenler için araştırdık. Zümra isminin Kuran’daki anlamını ve dini anlamını detaylı bir şekilde inceliyoruz. Kuran-ı Kerim’de Zümra isminin hangi sure ve ayetlerde geçtiğini öğrenelim.

Zümra İsminin Kuran’da Geçtiği Ayetler

Zümra ismi yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de yer alıyor mu diye bakmadan önce Zümra isminin anlamını öğrenmek isteyenler aşağıdaki linke tıklayabilirler.

Ayrıca bkz: Zümra İsminin Anlamı ve Analizi

Sponsorlu Bağlantılar

Zümra isimi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu?

Yaptığımız incelemeler sonucunda Zümra isminin Kuran-ı Kerim’de yer almadığını gördük. Arapça kökenli bir isim olan Zümra ismi, buna rağmen Kuran’da geçmemektedir.

Ayrıca bkz: Kur’an-ı Kerim’de Geçen İsimler

Zümra İsminin Dini Anlamı Var Mı?

Zümra ismini kontrol ettiğimizde dini açıdan herhangi bir anlamı olmadığını gördük. Zümra isminin genel olarak anlamları ise aşağıdaki gibidir;

  1. Güzel, iyi ahlaklı.
  2. Cesur, yürekli.
  3. Zeki, bilgili kadın.

Eğer bizim yanıldığımızı düşünüyorsanız ve Zümra isminin Kuran’da geçtiğini düşünüyorsanız, bize Kuran’da hangi Sure ve Ayette geçtiğini yorum yaparak bildirin, bizde yanlışımızı düzelterek yazıyı yeniden güncelleyelim.

NOT: Zümra isminin Kuran’da geçmesi yada geçmemesi bu ismin güzel isim yada kötü isim olduğunu göstermez. Örneğin Hüseyin ve Zeynep ismi Kuran’da geçmez ancak çok güzel isimlerdir. Örneğin Firavun ve Nemrut gibi isimler Kuran’da geçer ama çok kötü isimlerdir.

Sponsorlu Bağlantılar

“Zümra İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?” için bir yanıt

Benim adımda kuranda geçmio ama amcam koymuş askerde ben begenirim ama keşke kuranda geçse

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsminin Anlamı Ne Blog