Kategoriler
Blog Kuran'da Geçen İsimler

Havva İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?

Havva ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu diye inceledik. Havva ismi Kuran’da geçiyorsa hangi ayetlerde geçtiğini ve anlamlarını sıralayacağız. Havva ismi Kur’an-ı Kerim’de geçmiyorsa dini anlamı var mı yok mu bakacağız.

Havva İsmi Kuran’da Var Mı? Hangi Ayetlerde Geçer?

Havva ismi İslam dininin kutsal kitabı Kur’an-ı Kerim’de geçiyor mu geçmiyor mu diye bakacağız. Ancak öncesinde Havva isminin anlamını, ayrıntılı analizini ve Havva ismi hakkında ilginç bilgileri öğrenmek isteyenler için aşağıdaki linki paylaşalım.

Ayrıca bkz: Havva İsminin Anlamı ve Analizi

Sponsorlu Bağlantılar

Şimdi gelelim Havva isminin Kuran’da geçip geçmediğine;

Havva ismini araştırdığımızda Kuran’da geçtiğini görmüş olduk. Arapça kökenli bir isim olan Havva ismi, hangi surelerde ve ayetlerde geçiyor? Aşağıda Havva isminin Kur’an-ı Kerim’de hangi ayetlerde geçtiği ve hangi anlamlar ile kullanıldığını gösterelim.

Nisa Suresi 107. Ayet

”Bismillahirrahmanirrahim”

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

وَلاَ تُجَادِلْ عَنِ الَّذِينَ يَخْتَانُونَ أَنفُسَهُمْ إِنَّ اللّهَ لاَ يُحِبُّ مَن كَانَ خَوَّانًا أَثِيمًا ﴿١٠٧﴾

Ve lâ tucâdil anillezîne yahtânûne enfusehum innallâhe lâ yuhıbbu men kâne havvânen esîmâ(esîmen).

Nefislerine hâinlik edenlerden yana çıkıp uğraşma; şüphe yok ki Allah, hâinlikte ileri giden suçluları sevmez.

Hacc Suresi 38. Ayet

إِنَّ اللَّهَ يُدَافِعُ عَنِ الَّذِينَ آمَنُوا إِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ كُلَّ خَوَّانٍ كَفُورٍ ﴿٣٨﴾

İnnallâhe yudâfiu anillezîne âmenû, innallâhe lâ yuhıbbu kulle havvânin kefûr(kefûrin).

Şüphe yok ki Allah, inananlardan müşriklerin şerrini defedecek; şüphe yok ki Allah, hâinlikte ileri giden nankörlerin hiçbirini sevmez.

Ayrıca bkz: Kur’an-ı Kerim’de Geçen İsimler

Sponsorlu Bağlantılar

Havva İsminin Dini Anlamı Var Mı?

Havva isminin dini anlamının olup olmadığına yada Kuran’da geçtiği ayetlerde hangi anlamlara geldiğine bakalım;

  1. Kuran’da “ihanet eden, hain” anlamında kullanılmıştır.
  2. Kutsal kitaplara göre yaratılan ilk kadın.
  3. Esmer kadın.
  4. Hz. Havva (s.a), Hz. Adem (a.s.)’in karısı, ilk kadın. Adem (a.s) ‘ın sol kaburga kemiğinden yaratılmıştır. İnsan soyunun başlangıcı yani türeyiş, onların bir arada yaşamaya başlamasıyla vaki olmuştur.

NOT: Havva isminin güzel bir isim olması yada kötü bir isim olması, Havva isminin Kuran’da geçip geçmemesi ile alakalı değildir. Nice kötü isimler var ki Kuran’da geçer (örneğin Firavun, Nemrut vb) ve nice güzel isimler var ki Kuran’da geçmez (örneğin Fatma, Hasan, Hüseyin vb.).

Sponsorlu Bağlantılar

“Havva İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?” için 7 yanıt

Ne sol kaburgadan yaratilma,ne Havva ismi,ne Habil ve Kabil ismi nede Hz Ademin çocuklarının çifcilik yaptığı Kuran’da geçer,diğer kutsal kitaplarda ki değiştirilmiş kıssaları Kur’an’ı Kerim’de de varmış gibi anlatıyorlar, Kur’an’ı Kerim Ademin çocuklarının gerçek hikayesini anlat diye niye başatiyor ayeti,yada şeytanın ilk Havva’yı aldatması,cennetten ilk Havva bin kovulmasi var mı Kur’an’ı Kerim’de,kadınlarımızı kandırıyorlar bu yanlış anlatımlarla,kitabımızın dışına cikmayalim.

Ya arkadaşım, Havva ismi hiçbir kutsal kitapta yok. Yukarıda yazdığın zorlama şey ise bir fiildir. Sen fiili yaratılmış ilk kadına atfediyorsun ki bu külliyen Kuran’ı inkar etmektir, şirke girer, dinden çıkarsın. İkinci mevzu, Havva’nın Adem’in kaburgasından yaratıldığı safsatası da Kuran’a yazmaz. Bu hikaye Sümer Gılgamış Destanından alınma bir efsanedir. Gelelim Adem mevzusuna ki Adem’in erkek olduğunu da nereden çıkarıyorsunuz? Adem, insan demektir insan! Kuran’a Allah Adem’i yarattı der. Sonra da ona eş yarattı der. Kaburgasıymış, dalağıymış, böbreğiymiş böyle uydurmasyon şeyler yok Kuran’da. Yalan yanlış bildiklerinizi lütfen Kuran’da yazıyor diye bu tip sitelere koymayın, dinden çıktığınız yetmiyormuş gibi bir de gerçekten inanan insanları da küfre sürüklüyorsunuz. Ayıptır günahtır ya!

Havva ismi Arapça حوّاء olarak yazılır, خَوَّانً olarak değil. isim hain olarak bilinmesi çok yanlıştır. Lütfen gerekli düzeltmeleri yapın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsminin Anlamı Ne Blog