Kategoriler
Blog

Cihan İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?

Cihan ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu diye inceledik. Cihan ismi Kuran’da geçiyorsa hangi ayetlerde geçtiğini ve anlamlarını sıralayacağız. Cihan ismi Kur’an-ı Kerim’de geçmiyorsa dini anlamı var mı yok mu bakacağız.

Cihan İsmi Kuran’da Var Mı?

Cihan ismi İslam dininin kutsal kitabı Kur’an-ı Kerim’de geçiyor mu geçmiyor mu diye bakacağız. Ancak öncesinde Cihan isminin anlamını, ayrıntılı analizini ve Cihan ismi hakkında ilginç bilgileri öğrenmek isteyenler için aşağıdaki linki paylaşalım.

Ayrıca bkz: Cihan İsminin Anlamı ve Analizi

Sponsorlu Bağlantılar

Şimdi gelelim Cihan isminin Kuran’da geçip geçmediğine;

Kuran-ı Kerim’de yaptığımız araştırmalar neticesinde Cihan isminin herhangi bir ayette yer almadığını gördük. Zaten Cihan ismi Arapça kökenli değil, Farsça kökenli bir isim olduğu için Kuran’da geçmesi de söz konusu olamaz.

Ayrıca bkz: Kur’an-ı Kerim’de Geçen İsimler

kız ismi, erkek ismi, üniseks isimler, kuranda geçen isimler, en güzel isimler

Cihan İsminin Dini Anlamı Var Mı?

Cihan isminin anlamlarına baktığımızda herhangi bir dini anlam içermediğini gördük. O zaman Cihan isminin genel olarak anlamının ne olduğuna göz atalım;

  1. Evren, âlem.
  2. Dünya.

Cihan  isminin Kuran’daki ayetlerin herhangi birisinde geçtiğini düşünüyorsanız ve bizim yanıldığımıza inanıyorsanız bizi uyarmalısınız. Cihan isminin Kuran’da hangi Sure ve Ayette geçtiğini yorum yaparak bize bildirebilirsiniz. Biz de tekrar kontrol ettikten sonra yazıyı güncelleriz.

NOT: Cihan  isminin güzel bir isim olması yada kötü bir isim olması, Cihan isminin Kuran’da geçip geçmemesi ile alakalı değildir. Nice kötü isimler var ki Kuran’da geçer (örneğin Firavun, Nemrut vb) ve nice güzel isimler var ki Kuran’da geçmez (örneğin Fatma, Hasan, Hüseyin vb.).

Sponsorlu Bağlantılar

“Cihan İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?” için bir yanıt

Kur’anda nemrut ismi geçmez firavun isim değil ünvandır kuranda geçen kötü isimler için de Haman,Karun,samiri var

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsminin Anlamı Ne Blog