Gökçen İsmi Kuran’da Var Mı? Hangi Ayetlerde Geçer?
Gökçen ismi İslam dininin kutsal kitabı Kur’an-ı Kerim’de geçiyor mu geçmiyor mu diye bakacağız. Ancak öncesinde Gökçen isminin anlamını, ayrıntılı analizini ve Gökçen ismi hakkında ilginç bilgileri öğrenmek isteyenler için aşağıdaki linki paylaşalım.
Ayrıca bkz: Gökçen İsminin Anlamı ve Analizi
Şimdi gelelim Gökçen isminin Kuran’da geçip geçmediğine;
Kuran-ı Kerim’de yaptığımız araştırmalar neticesinde Gökçen isminin herhangi bir ayette yer almadığını gördük. Zaten Gökçen ismi Arapça kökenli değil, Türkçe kökenli bir isim olduğu için Kuran’da geçen isimlerden birisi olamaz.
Ayrıca bkz: Kur’an-ı Kerim’de Geçen İsimler
Gökçen İsminin Dini Anlamı Var Mı?
Gökçen isminin anlamlarına baktığımızda herhangi bir dini anlam içermediğini gördük. O zaman Gökçen isminin genel olarak anlamının ne olduğuna göz atalım;
- Güzel, hoş kimse.
Gökçen isminin Kuran’daki ayetlerin herhangi birisinde geçtiğini düşünüyorsanız ve bizim yanıldığımıza inanıyorsanız bizi uyarmalısınız. Gökçen isminin Kuran’da hangi Sure ve Ayette geçtiğini yorum yaparak bize bildirebilirsiniz. Biz de tekrar kontrol ettikten sonra yazıyı güncelleriz.
NOT: Gökçen isminin güzel bir isim olması yada kötü bir isim olması, Gökçen isminin Kuran’da geçip geçmemesi ile alakalı değildir. Nice kötü isimler var ki Kuran’da geçer (Örneğin; Firavun, Nemrut vb) ve nice güzel isimler var ki Kuran’da geçmez (Örneğin; Fatma, Hasan, Hüseyin vb.).
“Gökçen İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?” için 3 yanıt
Türkiye’de Türk İsmi Yok büyük çoğunluğu çölün derinlerine gömülü yahudi ismi.Üzülerek Söylüyorum, çoğunuzun adı Öztürkçe değil.”Hayvan adıdır diye Bozkurt’a, Alparslana’a, Ertuğrul’a itiraz edenler, Muaviye’nin “Uluyan Dişi Köpek” ve Osman’ın “Yılan Yavrusu” demek olmasına ne buyururlar?
Araplarda yalnız şahısların değil, boyların da hayvan adı aldığı vardır. Mesela bir kabilenin adı “Beni Kelb” yani “İtoğullarıdır”
Kadın adları da öyledir: Ayşe “Yaşar”, Fatma “sütten kesilmiş”, Hatice “Vaktinden önce doğmuş”, Zeynep “tombul” demektir.”
Genel olarak eleştirinizde haklısınız ancak bazı isimler için verdiğiniz bilgiler hatalıdır.
Örneğin;
Zeynep ismi “Değerli taşlar, mücevherler” ya da “Babasının süsü, ziyneti” anlamlarına gelir.
Fatma ismi ise aslında sütten kesilmişten ziyade “kökü kesilmiş” manasındadır. Bunun da sebebi kendisi ve soyunun kökünün cehennemden kesilmiş olmasından dolayıdır.
Osman ismi “Bir tür kuş veya ejderha” şeklinde bir anlamı vardır.
Ancak verdiğiniz diğer bir çok örnekte haklısınız.
Anlamı bilinmeyen kelimeleri çocuklarımıza takmakta maddi veya manevi hiçbir kazancımız yoktur. Aksine, milli ruh bakımından kaybımız vardır. Hele Müslüman adları arasında Yahudilerden Araplara geçen Musa, İsa, Süleyman, İbrahim, İsmail, İshak, Yakup, Yusuf, Harun, Davud gibi adlar bizim Türkçe adlarımızla ölçüştürülebilir mi?