Kategoriler
Blog

Güneş İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?

Güneş ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu diye inceledik. Güneş ismi Kuran’da geçiyorsa hangi ayetlerde geçtiğini ve anlamlarını sıralayacağız. Güneş ismi Kur’an-ı Kerim’de geçmiyorsa dini anlamı var mı yok mu bakacağız.

Güneş İsmi Kuran’da Var Mı? Hangi Ayetlerde Geçer?

Güneş ismi İslam dininin kutsal kitabı Kur’an-ı Kerim’de geçiyor mu geçmiyor mu diye bakacağız. Ancak öncesinde Güneş isminin anlamını, ayrıntılı analizini ve Güneş ismi hakkında ilginç bilgileri öğrenmek isteyenler için aşağıdaki linki paylaşalım.

Ayrıca bkz: Güneş İsminin Anlamı ve Analizi

Sponsorlu Bağlantılar

Şimdi gelelim Güneş isminin Kuran’da geçip geçmediğine;

Kuran-ı Kerim’de yaptığımız araştırmalar neticesinde Güneş isminin herhangi bir ayette yer almadığını gördük. Zaten Güneş ismi Arapça kökenli değil, Türkçe kökenli bir isim olduğu için Kuran’da geçen isimlerden birisi olamaz.

Ayrıca bkz: Kur’an-ı Kerim’de Geçen İsimler

kız ismi, erkek ismi, üniseks isimler, kuranda geçen isimler, en güzel isimler

Güneş İsminin Dini Anlamı Var Mı?

Güneş isminin anlamlarına baktığımızda herhangi bir dini anlam içermediğini gördük. O zaman Güneş isminin genel olarak anlamının ne olduğuna göz atalım;

  1. Gezegenlere ve yer yuvarlağına ışık ve ısı veren büyük gök cismi.

Güneş isminin Kuran’daki ayetlerin herhangi birisinde geçtiğini düşünüyorsanız ve bizim yanıldığımıza inanıyorsanız bizi uyarmalısınız. Güneş isminin Kuran’da hangi Sure ve Ayette geçtiğini yorum yaparak bize bildirebilirsiniz. Biz de tekrar kontrol ettikten sonra yazıyı güncelleriz.

NOT: Güneş isminin güzel bir isim olması yada kötü bir isim olması, Güneş isminin Kuran’da geçip geçmemesi ile alakalı değildir. Nice kötü isimler var ki Kuran’da geçer (Örneğin; Firavun, Nemrut vb) ve nice güzel isimler var ki Kuran’da geçmez (Örneğin; Fatma, Hasan, Hüseyin vb.).

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsminin Anlamı Ne Blog