Kategoriler
Blog Kuran'da Geçen İsimler

Halime İsmi Kuran’da Geçiyor Mu?

Halime ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu diye inceledik. Halime ismi Kuran’da geçiyorsa hangi ayetlerde geçtiğini ve anlamlarını sıralayacağız. Halime ismi Kur’an-ı Kerim’de geçmiyorsa dini anlamı var mı yok mu bakacağız.

Halime İsmi Kuran’da Var Mı? Hangi Ayetlerde Geçer?

Halime ismi İslam dininin kutsal kitabı Kur’an-ı Kerim’de geçiyor mu geçmiyor mu diye bakacağız. Ancak öncesinde Halime isminin anlamını, ayrıntılı analizini ve Halime ismi hakkında ilginç bilgileri öğrenmek isteyenler için aşağıdaki linki paylaşalım.

Ayrıca bkz: Halime İsminin Anlamı ve Analizi

Sponsorlu Bağlantılar

Şimdi gelelim Halime isminin Kuran’da geçip geçmediğine;

Halime ismini araştırdığımızda Kuran’da geçtiğini görmüş olduk. Arapça kökenli bir isim olan Halime ismi, hangi surelerde ve ayetlerde geçiyor? Aşağıda Halime isminin Kur’an-ı Kerim’de hangi ayetlerde geçtiği ve hangi anlamlar ile kullanıldığını gösterelim.

İsra 44. Ayet Ayet

”Bismillahirrahmanirrahim”

بِسْــــــــــــــــــــــمِ اﷲِارَّحْمَنِ ارَّحِيم

Yedi gök, yeryüzü ve içindekiler, O’nu tesbih ederler. Onu hamd ile tesbih etmeyen hiçbir şey yoktur. Fakat siz, onların tesbihlerini kavrayamazsınız. Kuşkusuz O, Çok Hoşgörülü’dür, Çok Bağışlayıcı’dır.
تُسَبِّحُ لَهُ السَّمَاوَاتُ السَّبْعُ وَالأَرْضُ وَمَن فِيهِنَّ وَإِن مِّن شَيْءٍ إِلاَّ يُسَبِّحُ بِحَمْدَهِ وَلَكِن لاَّ تَفْقَهُونَ تَسْبِيحَهُمْ إِنَّهُ كَانَ حَلِيمًا غَفُورًا
Tusebbihu lehus semavatus seb’u vel ardu ve men fihinn, ve in min şey’in illa yusebbihu bi hamdihi ve lakin la tefkahune tesbihahum, innehu kane halimen gafura.

Fatır Suresi 41. Ayet

Gökleri ve yeri koyduğu yasalarla yok olmaktan koruyan Allah’tır. Ant olsun ki eğer onlar yok olurlarsa, o ikisini O’ndan başka tutacak yoktur. Kuşkusuz O, Çok Şefkatli’dir, Çok Bağışlayıcı’dır.
إِنَّ اللَّهَ يُمْسِكُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ أَن تَزُولَا وَلَئِن زَالَتَا إِنْ أَمْسَكَهُمَا مِنْ أَحَدٍ مِّن بَعْدِهِ إِنَّهُ كَانَ حَلِيمًا غَفُورًا
İnnallahe yumsikus semavati vel arda en tezula, ve le in zaleta in emsekehuma min ehadin min ba’dih, innehu kane halimen gafura.

Ayrıca bkz: Kur’an-ı Kerim’de Geçen İsimler

kuranda geçen isimler, isim, isminin anlamı ne, kız isimleri, kuranda geçen kız isimleri

Sponsorlu Bağlantılar

Halime İsminin Dini Anlamı Var Mı?

Halime isminin dini anlamının olup olmadığına yada Kuran’da geçtiği ayetlerde hangi anlamlara geldiğine bakalım;

  1. Yumuşak huylu, sert olmayan, halim.

NOT: Halime isminin güzel bir isim olması yada kötü bir isim olması, Halime isminin Kuran’da geçip geçmemesi ile alakalı değildir. Nice kötü isimler var ki Kuran’da geçer (Örneğin; Firavun, Nemrut vb) ve nice güzel isimler var ki Kuran’da geçmez (Örneğin; Fatma, Hasan, Hüseyin vb.).

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsminin Anlamı Ne Blog