Kategoriler
Blog

Servet İsmi Kuran’da Geçiyor Mu? Ebced Değeri, Dini Anlamı

Servet ismi Kuran’da geçiyor mu diye baktık. Kuran’da varsa hangi ayetlerde geçer ve dini anlamı nedir öğreneceğiz. Ayrıca ismin ebced değeri de hesaplandı. Servet isminin Arapça yazılışı, esması gibi önemli bilgileri de veriyoruz.

Servet İsmi Kuran’da Geçer Mi?

Servet ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu diye kapsamlı bir araştırma yaptık. Servet ismi Kur’an-ı Kerim’de geçer mi diye bakmadan önce Servet isminin anlamını, analizini ve Servet ismi hakkında detaylı bilgileri öğrenmek için aşağıdaki linki tıklayın.

Ayrıca bkz: Servet İsminin Anlamı ve Analizi

Sponsorlu Bağlantılar

Şimdi Servet ismi Kuran’da geçiyor mu geçmiyor mu diye bakalım.

Yaptığımız detaylı araştırmaların ardından Servet isminin Kuran-ı Kerim’de hiçbir ayette geçmediğini gördük. Servet ismi Arapça kökenli bir isimdir ancak yine de Kuran’da geçen isimlerden birisi değildir.

Ayrıca bkz: Kur’an-ı Kerim’de Geçen İsimler

erkek ismi, bebek resmi, kuranda geçiyor mu, kuranda geçen isimler

Servet İsminin Dini Anlamı Var Mı?

Servet isminin anlamlarını incelediğimiz vakit herhangi bir dini anlamı olmadığını gördük. Biz de sizlere Servet isminin genel olarak ne anlamlara geldiğini açıklayalım.

  1. Zenginlik, varlık.

Servet İsmi Caiz Mi?

Servet ismi hem isim bakımından hem de içerdiği anlamlar bakımında hiçbir sakınca içermemektedir. Dolayısı ile bu ismi yeni doğan bebeklere vermenin yada bu ismi taşımanın hiçbir sakıncası yoktur.

Servet İsminin Ebced Değeri

Arap alfabesinin eski sıralanışına göre her bir harfin karşılık geldiği rakamlar toplamı, o ismin ebced değerini verir. Bir ismin ebced değeri ise o isme ait gizli şifrelerin ve gizemlerin anahtarı olarak değerlendirilir. Gelecekte vuku bulacak olaylar bu ebced değeri ile ilişkilendirilir.

Peki Servet isminin ebced değeri nedir?

  • Servet isminin ebced değeri: 1106
  • Servet isminin Arapça yazılışı: ثروت
  • Servet isminin Esmâ’sı: ez-Zâhir

Servet isminin Kuran’da geçiyor diyorsanız yorum yaparak bize yazın. Biz yaptığımız incelemelerde bu ismin Kuran’daki hiçbir ayette geçmediğini gördük. Fakat yanılıyor olabiliriz. Bu yüzden Servet isminin Kuran’da hangi Sure ve Ayette geçtiğini bize bildirin ki biz de yaptığımız hatadan dönelim.

NOT: Bir ismin Kuran-ı Kerim’de geçmesi yada geçmemesi o ismin güzel bir isim olup yada olmadığını göstermez. Çünkü Kuran’da geçen nice isimler var ki Allah’ın lanetlediği insanların isimleridir (Örneğin; Firavun, Nemrut vb) . Nice isimlerde var ki cennetin ziynetidirler (Örneğin; Fatma, Hüseyin vb.).

Sponsorlu Bağlantılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsminin Anlamı Ne Blog